Recap Halve Finale – Aethra Esports vs. Zeeman

In de eerste halve finale van vanavond nam Aethra Esports (Seed 1) het op tegen Zeeman (Seed 4) in een best of three wedstrijd. Uiteindelijk was het Aethra Esports dat met een sterk staaltje League of Legends toonden waarom ze één van de grootste favorieten zijn voor eindwinst. Zij worden de eerste finalist.

Eerste game

In de eerste Draft fase zagen we enkele interessante picks, vooral langs de kant van Aethra. Zo kregen we een Shyvana in de jungle voor “NikoleX” en gingen “Slyv3r” en “Atrocez” voor hun sterke Jhin-Thresh bot lane. “Phoenix” ging voor de Mordekaiser top lane. Bij Zeeman keken we vooral uit naar “KeAbambi” op de Urgot in de top lane en de Xayah-Rakan bot lane, die weerwerk moest bieden aan die van Aethra.

First blood ging naar Zeeman na een vroege gank van “Taour” op de Rek’Sai. “Atrocez” moest het met z’n leven bekopen. Aethra reageerde door een gank in de mid lane, waar “NikoleX” een kill op vervangende Zeeman mid laner “Pakk” kon oppikken. “Phoenix” kon in de top lane bijna ongestoord farmen tegen “KeABambi”, want beide junglers hielden voornamelijk hun bot lane in’t oog. De eerste Cloud Dragon ging naar Zeeman.

Zeeman wisselde hun bot en top lanes om, om zo pressure te kunnen zetten op “Phoenix”, maar het zorgde vooral voor een makkelijke kill in de bot lane op “KeABambi” voor Aethra gevolgd door een turret. Het gaf Zeeman wel de ruimte om de herald op te pikken,maar Aethra had de Gold lead na een dikke tien minuten. De tweede (Ocean) Dragon ging naar Aethra, maar “KeABambi” kon “Rogue” neerhalen als gevolg.

Zeeman starte een teamfight op in de top lane en killt “Atrocez”, maar die teamfight werd al snel vrij zuur want Aethra keert de rollen om en pakt twee kills en de top lane turret op. Aethra nam de controle over de jungle over met goede vision, wat zorgt voor een cloudd dragon en twee kills, gevolgd door een mid lane turret. Na opnieuw een goede fight trekt Aethra naar Baron, die makkelijk wordt neergehaald.

Aethra neemt de teugels in handen en vindt heel erg clean kills, met een derde (cloud) Dragon tot gevolg voor het team. Via de bot lane razen ze door en vinden ze twee kills en een nexus turret, waarna ze voorzichtig en slim hergroeperen. De laatste teamfight werd gevonden in de mid lane, met het einde van de game tot gevolg. Prachtprestatie van jungler “NikoleX”, maar de belangrijkste spelers voor Aethra waren de bot laners “Slyv3r” en “Atrocez”.

Tweede game

In de draft koos Zeeman ervoor om Thresh te bannen, waarop “Atrocez” het zo goed deed vorige game. Aethra reageert met de Xayah-Rakan bot lane tegenover de Caitlyn-Morgana bij Zeeman. Na een strategisch steekspel krijgt “Taour” de Gragas in de jungle, tegenover de Dr. Mundo voor “NikoleX”. In de mid lane zien we Xerath en Ryze op respectievelijk “Rogue” en “Pakk”, terwijl we in de top lane Camille zien voor “Phoenix” en opnieuw Urgot voor “KeABambi”.

First blood werd gevonden in de top lane door “Phoenix” na een gank van “NikoleX”. Zeeman probeert met een gank van “Taour” te reageren, maar slaagt er niet in een kill te vinden op “Slyv3r” of “Atrocez”.Toch raakt de bot lane van Zeeman early op voorsprong qua CS, maar de mid lane vindt een kill op “Pakk”. Na een matige engage in de top lane kan Zeeman echter de één voor twee trade vinden en “Phoenix” en “NikoleX” neerhalen, om het gold weer gelijk te trekken. Zeeman komt wel op voorsprong na een geweldige fight in de bottom river, die meteen ook voor een Mountain Dragon zorgt, de eerste in de game. Aethra reageert wel met de Herald en beide teams blijven aan elkaar gewaagd.

“Saitam” en “Ioni” spelen heel sterk voor Zeeman en pikken “Slyv3r” en “Atrocez” op, maar wel ten koste van het leven van “Saitam”. Toch houdt Zeeman zo hun kansen gaaf en het gold gelijk. Zeeman pakt een tweede mountain drake op maar verliest “Ioni” en een mid turret. Aethra heeft altijd een reactie klaar en kan later in de jungle ook twee kills vinden voor “Phoenix”, die een belangrijke factor begint te worden op de Camille. Ook “Rogue” op de Xerath werd sterker en sterker. De gold lead groeide naar 4000 in het voordeel van Aethra.

Aethra trekt naar de Baron en vindt er een ace met een Quadra kill voor de Camille van “Phoenix”, samen met een Baron. Met als gevolg dat Aethra de mid inhibitor kan neerhalen. De tweede poging van Aethra is wel genoeg om de Nexus turrets en de Nexus zelf neer te halen. Aethra kroont zich zo tot de eerste finalist van het ESL Proximus League of Legends Championship.

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Aethra Esports2
Zeeman0