Gamel én Maes leerden veel uit Roeselare - Lommel: "Bepaalde jongens haalden niveau niet op mentaal vlak"

Sport | Christophe Gamel heeft zijn debuut bij KSV Roeselare niet gemist. De Fransman pakte meteen een levensbelangrijke driepunter tegen degradatieconcurrent Lommel en haalt zijn nieuwe team zo meteen van de laatste plaats weg. Bij Lommel was er dan weer ontgoocheling én onbegrip na een matige prestatie op Schiervelde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"De snelle goal hielp ons goed op weg", opende Gamel. "Toch was het vooral de teamspirit in het begin van de match die me het felst opviel. Er vielen al snel twee jongens geblesseerd uit en de spelers die het veld op moesten deden het meer dan prima. Wat hier duidelijk nog wel ontbreekt is het vermogen om een match dood te maken. Na de 2-0 moest de match gespeeld zijn, maar Lommel kon toch nog terug komen na een penaltyfout. Dergelijke zaken hebben met mentaliteit en controle te maken. Daar gaan we de komende weken toch aan moeten werken."

Ook Peter Maes zag wel wat zaken in de mentalteit van zijn spelers die hem niet helemaal aan stonden. "Ik ben ontgoocheld in wat ik gezien heb. Er waren jongens die hun niveau niet haalden op mentaal vlak. We moesten hier een volgende stap zetten, maar we zijn daar niet in geslaagd. We speelden onszelf helemaal uit de wedstrijd. Dat is een tegenvaller. Toch verwijt ik niemand iets naar inzet. Iedereen heeft gedaan wat hij kon, maar sommige jongens blokkeerden en haalden hun niveau niet. Er is ook een bepaalde hardheid nodig om dergelijke matchen te winnen en ook die was er niet. We moeten nu de kopjes zuiver maken en weer toeleven naar de volgende match. Elke match heeft zijn eigen verhaal, dus tegen OHL kan het weer anders zijn."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top