Afgekeurde goal zorgt voor frustraties bij Westerlo: "Toch al wel wat beslissingen in ons nadeel"

Sport | Excelsior Virton en KVC Westerlo speelden zaterdag 1-1 gelijk. Beide teams konden daar best ontevreden mee zijn. Virton speelde bijna de hele match tegen 10 Kempenaars terwijl Westerlo de 0-2 afgekeurd zag worden voor buitenspel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Het is jammer dat we niet konden winnen ondanks ons numerieke overwicht in het grootste deel van de match", stelde Dino Topmöller. "We hebben nochtans alles geprobeerd, maar het hobbelige veld zorgde ervoor dat we ons spel niet echt konden spelen. Daarnaast hadden we ook wat pech in de afwerking. Dat het wat minder gaat? We staan nog altijd derde in de ranking, we hebben de beste aanval én de beste verdediging. Dan mag je als promovendus best nog wel fier zijn."

Ook Westerlocoach Bob Peeters was fier op zijn manschappen, al overheerste toch de frustratie. "Als je na zes minuten met tien tegen elf valt, dan valt je wedstrijdplan helemaal in het water en dan moet je alles bijstellen. Overleven is dan het enige wat nog kan en als dan de 0-2 wordt afgekeurd door twijfelachtig buitenspel, dan is dat frustrerend. Er zijn toch al wel wat beslissingen in ons nadeel geweest. Denk maar terug aan de bal die een halve meter over de lijn was in de thuismatch tegen Virton. Dan is het makkelijk om in je ivoren toren te zitten en dit allemaal te laten passeren natuurlijk. Ze zeggen altijd dat aan het einde van het seizoen alles uitgebalanceerd is, maar dan hebben we toch nog wel wat tegoed."

Dom

"Maar ik kan alleen maar fier zijn op wat mijn team hier laten zien heeft", vervolgde Peeters. "We nekken onszelf ook wel door die domme terugspeelbal waardoor Koen Van Langendonck rood moest pakken, maar toch was die 0-2 dé spelbepalende fase. Als die gewoon goedgekeurd wordt, dan was de match gespeeld."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top