Voorbeschouwing ESL Proximus League of Legends – Halve Finales

Vandaag (Zondag 1 december) is het tijd voor de halve finales en de finale van het ESL Proximus League of Legends Championship. De vier beste teams uit de groepsfase komen op LAN hun kunstjes tonen om uit te maken wie het beste team uit de competitie is. Tijdens die groepsfase zagen we al twee teams er bovenuit steken, gevolgd door twee underdogs.

Aethra Esports2
Zeeman0
Sector One2
TimeOut Esports0
Watch live video from ESLProximusnl on www.twitch.tv

Aethra Esports vs. Zeeman

De eerste wedstrijd van de dag is die tussen Aethra Esports en Zeeman. Aethra eindigde de groepsfase compleet ongeslagen en wist zo ook Sector One opzij te zetten. Ze komen de halve finale binnen als favoriet en beschikken (voornamelijk) over een enorm sterke botlane en midlane die ze zullen proberen uitspelen. Als Aethra goed kan draften, ziet het er in elk geval erg rooskleurig voor hen uit.

Zeeman kende dan weer een woeligere periode in de groepsfase. Ondanks een vroege overwinningen kenden ze drie nederlagen op rij, om pas de laatste wedstrijden opnieuw hun kunnen te tonen. Dit seizoen hadden ze vaak last met de grotere teams en ze missen ook hun mid laner “Belgian Taz”, die momenteel in Brazilië zit voor het Redbull 1v1 toernooi.

Sector One vs. Timeout esports

Sector One is samen met Aethra mogelijk het meest ervaren team tussen het deelnemersveld. Ze beschikken over erg jonge en getalenteerde spelers die al de nodige LAN ervaring met zich meedragen, iets wat een probleem zou kunnen vormen voor hun tegenstanders. Individueel zijn hun laners erg sterk en als de synergie met jungler “joekie” goed verloopt, zou TimeOut Esports het wel erg moeilijk kunnen krijgen. Ze gaan dan ook als favoriet hun halve finale in.

TimeOut Esports kwam dan weer als nieuwe speler aan het front in de groepsfase en kon dan ook verrassen met vier overwinningen op rij. Toch mankeert het nog een beetje tegen de grotere teams, waar het gebrek aan ervaring en synergie misschien een rol kan spelen. Als ze een kans willen maken tegen Sector One, zullen ze een collectief op de Rift moeten zetten. Het is nog maar de vraag of ze daar in zullen slagen.