Intech Tenerife Titans wint ESL Proximus CS:GO Championship

Na zeven weken lang wedstrijden tijdens de groepsfase en spannende halve finales met enkele verrassende wendingen krijgen we eindelijk de finale van het ESL Proximus CS:GO Championship te zien. Game Fist wist Sector One te kloppen en bereikte (voor velen onverwacht) de finale, terwijl Intech Tenerife Titans z’n zwarte beest uit de groepsfase, Vanguard eSports, deze keer wel wist te kloppen op twee verschillende maps. Uiteindelijk was het Intech Tenerife Titans dat aan het langste eind trok.

Intech Tenerife Titans2
Game Fist0

De finale ging van start op Mirage, waar Tenerife Titans meteen stevig van start ging met een gewonnen pistol round. Ondanks een gewonnen ronde van Game Fist wist Tenerife Titans een voorsprong op te bouwen. Na vijf rondes stonden ze 3-2 voor, maar Game Fist maakte er 3-3 van en kwam daarna op voorsprong. Met een sterke prestatie van “Simply” maakte Game Fist er 8-3 van, alvorens de Tenerife Titans konden reageren. Dankzij die late push maakten ze er voor de helft nog 6-9 van, maar Game Fist wist de leiding te behouden.

Dankzij “v1d” wint Game Fist ook de tweede pistol round en behouden ze hun momentum ook in de tweede helft. Na twintig rondes stond het zo 13-7 in het voordeel van Game Fist. Tenerife Titans werkte zich echter terug in de wedstrijd met een indrukwekkende remonte en maakt het gelijk op 14-14. Game Fist reageert door meteen de volgende ronde te winnen en map point alsnog af te dwingen, maar we gaan naar overtime.

In die overtime weet Game Fist meteen de eerste ronde naar zich toe te trekken en het momentum over te nemen. Dankzij “v1d” raakt Game Fist opnieuw op map point met 18-15. Tenerife Titans verkleint de kloof echter tot 18-17 en forceert uiteindelijk een tweede overtime. Die tweede overtime gaat vlot op en neer en resulteert uiteindelijk in een derde overtime nadat Tenerife Titans dicht bij de overwinning zat. In de derde overtime nam Tenerife Titans de leiding en ze keken niet meer terug, om uiteindelijk met 25-21 te winnen.

Als tweede map kregen we Inferno te zien, waar Intech Tenerife Titans de pistol round won en een vroege leiding nam. Via “Simply” kwam Game Fist echter langszij. Na tien rondes stond het nog steeds helemaal gelijk met 5-5 en het bleef razend spannend. Tenerife Titans kon toch een voorsprong uitbouwen met een stevige streak en eindigt de eerste helft met een 10-5 voorsprong. Game Fist moest herbronnen in de tweede helft.

Ook de tweede pistol round werd gewonnen door Tenerife Titans dat hun uitgangspositie nog meer verbeterde. Game Fist wist een ronde te scoren, maar Tenerife Titans zette door en kwam 13-6 voor. Daarna keken de Tenerife Titans niet meer terug en wonnen ze de ESL Proximus CS:GO titel met een 16-6 uitslag op Inferno.

Lees ook:
Aethra Sports wint ESL Proximus League of Legens Winter Championship