Recap Halve Finale – Vanguard eSports vs. Intech Tenerife Titans

De strijd tussen Intech Tenerife Titans en Vanguard Esports beloofde alvast interessant te worden, want beide teams behaalden hetzelfde record. Vanguard won in de groepsfase de onderlinge wedstrijd al, maar Intech Tenerife Titans verkeert mogelijk in betere vorm op dit moment. Wie zal Game Fist vervoegen in de finals, dat Sector One heeft upset in hun halve finale?

Sector One1
Game Fist2
Intech Tenerife Titans2
Vanguard eSports0

De keuze voor de eerste map viel op Inferno, waar het de Tenerife Titans waren die de leiding namen na de pistol round. Vanguard reageerde echter snel met de gelijkmaker, onder leiding van “luosrevo”, waarna ze in de volgende ronde aan de leiding gingen. Na zes rondes stond het 4-2 voor Vanguard eSports, maar Epsilon trok het weer gelijk tot 4-4. Beide teams stonden elkaar geen duimbreed toe en al snel stond de 6-6 op het bord. Uiteindelijk was het Tenerife Titans dat met een 8-7 voorsprong de eerste helft eindigde.

Ook de pistol round van de tweede helft ging naar Tenerife Titans, dat hun voorsprong bleef uitbreiden tot 11-7, alvorens Vanguard de 11-8 op het bord kreeg. Twintig rondes ver en Intech Tenerife Titans stond nog steeds op voorsprong met 12-10. Vanguard eSports kon nog een ronde binnen halen, maar dat belette Tenerife Titans niet om map point te bereiken met 15-11 en uiteindelijk ook te winnen.

De CS:GO actie ging verder op Train, waar Tenerife Titans heel dominant de pistol round wist te winnen. Dat zette Tenerife Titans meteen op koers voor een streak van 4 rondes, onder meer dankzij de invloed van een sterke “Ritchiee”, voordat Vanguard kon reageren door zelf drie rondes te winnen. Na tien rondes stond het alweer 5-5 gelijk. Toch nam Tenerife Titans opnieuw de touwtjes in handen na een knappe kill van “stev0se” en eindigden ze de eerste helft met een 9-6 voorsprong.

De tweede pistol round ging naar Vanguard eSports, dat zo de voorsprong van Tenerife Titans terugdringt. Na twintig rondes stonden de Tenerife Titans nog steeds 11-9 voor, een voorsprong die ze nog verder konden uitbreiden tot 15-9, match point. Vanguard bood nog weerwerk, maar het mocht niet meer baten. de Intech Tenerife Titans trekken naar de finale met een 16-10 einduitslag. Daar komen ze Game Fist tegen.