Recap Halve Finale – Sector One vs. Game Fist

De eerste wedstrijd op het programma was die tussen eerste seed, Sector One (6-1), tegen de vierde seed, Game Fist (3-4).

Sector One1
Game Fist2
Intech Tenerife Titans2
Vanguard eSports0

We gingen van start op eerste map Mirage, waar Game Fist de bomb kon planten en de pistol round won. Zo kon Game Fist een vroege 5-0 voorsprong uitbouwen, alvorens Sector One kon reageren met een snelle round win. Vooral “simply” maakte indruk bij Game Fist.

Sector One won een tweede ronde en de economy van Game Fist lag in duigen. Van daaruit kon Sector One zich herstellen via spelers als “kzealos” en “Maxaxe”, waarna ze de wedstrijd weer gelijk trokken op 5-5. Toch had “nGL” niet de beste start, maar gelukkig voor hen maakte nieuwkomer “Maxaxe” wel indruk. Daarna maakte Sector One z’n slechte start helemaal goed en eindigden de eerste helft met een 9-6 voorsprong.

Game Fist leek de tweede pistol round te winnen, maar “maximN” won de 1v2 clutch voor Sector One en zette zo een nieuwe streak op poten om de score naar 13-6 te trekken. Game Fist reageerde echter met hun eigen streak en kwam terug tot 13-11, voordat Sector One hen kon afstoppen en naar map point ging, dat ze ook meteen pakten. Sector One wint Mirage met 16-11.

De tweede map werd Nuke, waar het opnieuw Game Fist was dat de pistol round won, maar deze keer reageerde Sector One meteen via “maximN”. Game Fist ging op een streak van 5 rondes en kwam 6-1 op voorsprong via “Lenny” en “Smogger”, alvorens Sector One de 6-2 en 6-3 op het bord kreeg en zich zo terug in de wedstrijd kon knokken, ondanks het feit dat “Kzealos” het moeilijk had. Zo kwam Sector One terug en sluiten ze de eerste helft af met de 8-7 leiding!

De pistol round ging deze keer naar Sector One, maar Game Fist stopte hen af via twee belangrijke kills door “FejtZ” en won ook de volgende ronde, om het zo 9-9 gelijk te trekken. Game Fist liep drie rondes uit, maar Sector One trok opnieuw gelijk in de nek-aan-nek strijd op 12-12. Opnieuw won Game Fist drie rondes op rij en kon het deze keer afmaken. Op naar een map 3!

Die derde map werd Overpass, waar Game Fist opnieuw de pistol round won, net als de daaropvolgende drie rondes. Dit was zeker niet waar Sector One op hoopte, maar via “nGL” wonnen ze toch hun eerste ronde. Na acht rondes stond het 6-2 in het voordeel van Game Fist, maar Sector One begon op te warmen en trok het gelijk op 6-6, om daarna de voorsprong te nemen. Uiteindelijk eindigt de eerste helft op 8-7 in het voordeel van Game Fist, dat opnieuw de leiding overnam.

Game Fist won de pistol round in de tweede helft en bouwde een 10-7 voorsprong uit, maar Sector One kon hen afstoppen en maakte er 10-8 van ondanks enkele mooie kills van “smogger” voor Game Fist. Toch bleef Game Fist druk zetten op Sector One en ze liepen opnieuw uit, ook dankzij “FejtZ” die een topmatch kende. Meer en meer zag het er naar uit dat Game Fist een huge upset zou behalen, maar Sector One bleef aanklampen dankzij “nGL”.

Opeens ging het van 14-8 naar 14-10 en de spanning zat er weer volledig in. Game Fist kon via “Lenny” toch match point forceren met de 15-10, waardoor Sector One foutloos moest blijven om overtime te forceren. Ze kenden echter een slechte start en Game Fist kon het afmaken. Ze upsetten Sector One en gaan door naar de finale tegen de winnaar tussen Vanguard eSports en Intech Tenerife Titans.