OHL bevestigt ambities tegen onmondig Lokeren: "Willen doen wat nog niemand heeft gedaan"

Sport | Na de stevige 0-3 nederlaag tegen Beerschot op speeldag 1 van de tweede periode, staat OH Leuven twee speeldagen later toch alweer (tijdelijk) bovenaan de ranking. De Leuvenaars kenden niet al te veel moeite met een alweer onmondig Sporting Lokeren en wonnen met 2-1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"We hebben van meet af aan het spel in handen genomen", stelde OHL-coach Vincent Euvrard na de match. "Enkel in de laatste tien minuten voor de rust was het tempo iets te laag. Ook de tweede helft begonnen we met enkele goede acties in de box én met twee goals. Het was een verdiende zege. Lokeren stond wel goed in blok met veel mensen in de zestien, maar we hebben toch de gaatjes gevonden."

Zes op negen dus voor de eerste periodekampioen, die ook met duidelijke ambitie aan de tweede periode is begonnen. "We willen doen wat nog niemand gedaan heeft... ook die tweede periodetitel pakken."

Verkeerde beslissing

Lokeren hoopte voor de start van de tweede periode, dat het mee kon concurreren met de topteams, maar Verhulst en co sprokkelden amper één punt uit drie duels en moeten stilaan toch meer naar onder kijken. "De eerste helft deden we het nochtans prima," analyseerde coach Stijn Vreven. "Tactisch zat het goed in elkaar en de spelers volgden de afgesproken richtlijnen. Maar in de tweede helft gebeurde dan toch waar we vooraf zo hard op gehamerd hadden. We maakten een verkeerde beslissing en OHL kon één van haar gevaarlijke counters perfect uitspelen. Daarna gingen de kopjes wat hangen en dat is jammer, want matchen kunnen altijd keren. Al was de zege van OHL wel verdiend."

Toch wil Vreven nog niet weten van een lange degradatiestrijd. "Deze nederlaag wil niet zeggen dat we de rest van de competitie als een geslagen hond door zullen gaan. We missen momenteel gewoon wat stootkracht. We creëren geen gevaar. Op zich is dat niet zo erg als de spelers zich dan wel kapot werken voor de ploeg. Maar qua aanvalskracht kwamen we gewoon wel veel te kort."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top