Voorbeschouwing ESL Proximus CS:GO – Halve finales

Het is zover! Vandaag vinden de halve finales van het ESL Proximus CS:GO Championship plaats. De vier beste teams uit de competitie nemen het vandaag tegen elkaar op in een felle strijd om die eerste plaats. Wie zal er aan het langste eind trekken in z’n wedstrijden en een plaatsje in de finale boeken?

Watch live video from ESLProximusnl on www.twitch.tv

Sector One1
Game Fist2
Intech Tenerife Titans2
Vanguard eSports0

Sector One vs. Game Fist (10u)

Sector One was mogelijk één van de sterkste teams in de competitie en dat lieten ze ook meermaals zien tijdens de groepsfase. Met een roster vol ervaring en talent bleven ze maar liefst zes wedstrijden ongeslagen. Ze verloren enkel hun laatste wedstrijd tegen Intech Tenerife Titans na een bitsige overtime. Toch blijven ze de topfavoriet om vandaag op z’n minst de finale te bereiken.

Game Fist kende een iets woeliger parcours. Het starte met een overwinning in de groepsfase, maar verloor daarna tegen Vanguard eSports. Ook tegen Sector One en Intech Tenerife Titans kon er niet gewonnen worden, al waren al hun wedstrijden tegen de topteams heel erg nipt. Game Fist sloot z’n campagne wel niet goed af met een 3-16 nederlaag tegen One One Esport. Het valt dus te bekijken of ze vandaag hun vorm kunnen terugvinden tegen de mogelijk sterkste kandidaat.

Intech Tenerife Titans vs. Vanguard eSports (13u40)

Intech Tenerife Titans kende een beetje het omgekeerde verhaal van Sector One in de competitie. Ze verloren op de eerste speeldag van Vanguard eSports, om daarna zes wedstrijden ongeslagen te blijven. Met die streak gaan ze ook richting hun halve finale. Sinds het voormalig Epsilon roster naar Intech Tenerife Titans trok, halen ze indrukwekkende resultaten en spelen ze erg solide. Vanguard eSports zal moeten opletten.

Vanguard eSports weet echter dat ze Intech Tenerife Titans al eens verslagen hebben en kennen hun pijnpunten. Het is echter de vraag of ze dat kunstje kunnen herhalen. Met een 6-1 record haalden ze dezelfde resultaten als Sector One en Intech Tenerife Titans, maar als ze winnen en de finale halen wacht hen mogelijk opnieuw Sector One, waar ze zwaar van verloren in de groepsfase.