Union opent winterse transferdebatten en plukt spits weg bij KV Oostende

Sport | Union Sint-Gillis heeft een eerste inkomende wintertransfer gerealiseerd. De Brusselaars maakten vrijdagavond de komst van Ibrahima Bah bekend; een twintigjarige spits die overkomt van KV Oostende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bah trainde al even mee bij Union en kon in die periode coach Thoams Christiansen overtuigen van zijn kwaliteiten. De aanvaller komt over van KV Oostende, waar hij dit seizoen geen kansen kreeg. Vorig seizoen verhuurden de Kustjongens Bah al aan RWDM. In de hoogste amateurklasse was Bah wél titularis; hij speelde 24 wedstrijden en scoorde vier goals.

Voor zijn periode bij Oostende kwam Bah ook nog uit voor de jeugd van Standard. In 2017 maakte de spits zijn profdebuut voor de Rouches met een korte invalbeurt (18 minuten) tegen KV Kortrijk.

Teuma

In de rand van de transfer maakte de club ook nog bekend dat Teddy Teuma dan toch niet geschorst wordt voor zijn fout tegen Westerlo. De middenvelder had via de Reviewcommissie én de Geschillencommissie een straf van drie speeldagen (waarvan één met uitstel) gekregen, maar de Geschillencommissie voor Hoger Beroep sprak Teuma vrij van alle zonden. De Fransman kan dus gewoon aantreden tegen Beerschot en Westerlo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top