Een laatste vooruitblik naar de CS:GO finals

Deze zaterdag nemen de vier sterkste CS:GO teams uit de ESL Proximus groepsfase het tegen elkaar op om zo het sterkste team uit de competitie aan te duiden. Met al dat CS:GO geweld is het soms nogal moeilijk om voorspellingen te doen. Daarom vroegen we aan CS:GO caster Robert-Jan “RJ” Kortooms om ons voor te bereiden op al die actie.

Robert-Jan heeft voor de finale alvast zijn oog op Sector One. “Ik verwacht eigenlijk wel dat Sector One de overwinning gaat binnenhalen, zeker als we kijken naar hoe ze hebben gepresteerd tijdens de groepsfase. Toch moet gezegd worden dat ze af en toe wel wat steekjes durven laten vallen (dan verwijs ik bijvoorbeeld naar GameFist tijdens Kayzr), dus ze moeten wel echt op hun A-game zitten als ze de stevige concurrentie zoals Vanguard eSports of Intech Tenerife Titans willen kloppen.”

De finales zullen zonder twijfel het nodige entertainment met zich meebrengen, denkt de Belgische caster. “Het gaat een ongelofelijke en boeiende strijd worden tussen absolute topper van de Benelux, waar eigenlijk elk team een goeie kans maakt. Elk team toonde in de groepsfase namelijk al dat ze hun sterke kanten hebben en dat ze ongelooflijk slim en prachtig kunnen spelen.”

Deze zaterdag gaan we van start met de eerste wedstrijd tussen Sector One en Game Fist om 10 uur, gevolgd door de match tussen Vanguard eSports en Intech Tenerife Titans om 13u40. De finale staat gepland voor 17 uur en belooft dus het nodige spektakel te gaan opleveren. Tickets voor de finale kan je hier terugvinden.