Netflix in december: deze films en series komen eraan!

Series | Ook deze maand heeft Netflix een lading nieuwe films, series en docu’s klaarstaan. Een selectie!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De winter staat voor de deur, en op koude avonden blijven we al eens graag binnen voor een avondje televisie. Op zoek naar een leuke film, een interessante documentaire of een spannende serie?

Netflix heeft weer heel wat in petto om jouw avonden te vullen. Hieronder, een selectie van de nieuwigheden.

V Wars

Eentje voor de liefhebbers van sciencefiction, vampieren en horror. Netflix Original-serie V Wars is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Jonathan Maberry en Alan Robinson.

Een van de hoofdrollen is weggelegd voor Ian Somerhalder, die je eerder aan het werk kon zien in Lost en Vampire Diaries.
In V Wars kruipt Somerhalder in de huid van Dr. Luther Swann, een wetenschapper die in een wereld van ongeziene horror terechtkomt als zijn beste vriend, Michael Fayne (Adrian Holmes), getroffen wordt door een mysterieuze ziekte. Geen griepje, maar een virus dat zijn slachtoffers verandert in moordzuchtige roofdieren die teren op … andere mensen. De ziekte verspreidt zich razendsnel én verdeelt de maatschappij in twee kampen: normale mensen enerzijds, ‘vampieren’ anderzijds.

Terwijl Swann het mysterie koortsachtig probeert te doorgronden, ontpopt Fayne zich tot de machtige ondergrondse leider van de vampieren…



Het eerste seizoen telt tien afleveringen en is vanaf 5 december te zien op Netflix.

Home for Christmas

Een heerlijke romantische comedyserie, over kerstfeesten bij je familie … als je dertig en vrijgezel bent. Help!

Home for Christmas is een Noorse Netflix Original-serie van Per-Olav Sørensen, bekend als regisseur van Quicksand en Nobel.
De serie volgt Johanne, die op haar dertigste moet vaststellen dat iedereen in haar familie en vriendenkring een lief heeft, behalve zij. Tijdens een bezoek aan haar familie is ze de voortdurende opmerkingen over haar liefdesleven zo beu, dat ze eruit flapt dat ze een nieuwe vriend heeft. En hem zal meebrengen naar het kerstfeest van de familie.

Probleem: er is geen nieuwe vriend, en ze heeft nog vierentwintig dagen om er eentje te vinden!



Het eerste seizoen van Home For Christmas bestaat uit zes afleveringen en is vanaf 5 december te zien op Netflix.

A Christmas Prince: The Royal Baby

Bij december hoort natuurlijk ook een kerstfilm. Het zeemzoete, romantische A Christmas Prince krijgt er op 5 december een derde deel bij.

Het is Kerstfeest in Aldovië én er is een koninklijke baby op komst! Amber en Richard verwelkomen afgezanten van een afgelegen koninkrijk om een heilige wapenstilstand te hernieuwen, maar als het verdrag plotseling onvindbaar blijkt, staat de vrede in de balans en wordt hun familie getroffen door een oude vloek.



A Christmas Prince: The Royal Baby, op Netflix vanaf 5 december.

The Confession Killer

Allesbehalve zeemzoet is The Confession Killer, een docuserie over de Amerikaanse seriemoordenaar Henry Lee Lucas, die in het begin van de jaren 80 bekentenissen aflegde over honderden moorden.

Zelfs zonder bewijs dat hem rechtstreeks kon linken aan de moorden, verbijsterde Lucas de autoriteiten door zijn slachtoffers te schetsen terwijl hij brute details vertelde over elke aanval. Journalisten en advocaten vonden echter onmogelijkheden in zijn tijdlijn en DNA-testen begonnen zijn beweringen eveneens tegen te spreken.



The Confession Killer is een vijfdelige docuserie over het mysterie rond deze man, die ooit de grootste seriemoordenaar van Amerika werd genoemd.

Regisseurs van dienst zijn de Oscar-genomineerde Robert Kenner (FOOD, INC.) en Taki Oldham.

Vanaf 6 december op Netflix.

Marriage Story

Marriage Story is een indringend en meevoelend portret van een huwelijk dat uit elkaar valt en een gezin dat bij elkaar blijft.

Oscar-genomineerde filmmaker Noah Baumbach wist voor zijn film een indrukwekkende cast te verzamelen: in de hoofdrollen zie je Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Alan Alda en Ray Liotta.



Vanaf 28 november in de bioscoop, en vanaf 6 december op Netflix.

Spirit Riding Free: The Spirit of Christmas

Deze mag niet ontbreken in het lijstje: een animatiefilm in kerstsfeer, om samen met de kinderen te bekijken.

In Spirit Riding Free: The Spirit of Christmas moeten Lucky en zijn vrienden uitzoeken hoe ze op tijd thuis kunnen komen voor Kerstmis. Een vallend rotsblok en een hevige sneeuwstorm strooien immers roet in het eten en gooien hun reisplannen helemaal overhoop.



Een hartverwarmende animatiefilm van DreamWorks Animation. Vanaf 6 december op Netflix.

A Family Reunion Christmas

Nog eentje om samen met het jonge volkje te kijken. Comedyserie A Family Reunion krijgt een speciale kerstaflevering, om helemaal in de sfeer van de feestdagen te komen.

De McKellans gaan naar een familiereünie bij M'Dear en opa thuis, waar Moz, Cocoa en de kinderen nadenken over een simpeler leven. M’Dear en haar zussen showen hun zangtalenten, en opa leert de kinderen een waardevolle les…



Vanaf 9 december op Netflix.

6 Underground

Zin in actie? Dan is er 6 Underground, een film van Transformers-regisseur Michael Bay met een hoofdrol voor Ryan Reynolds.

“Het beste aan dood zijn, is de vrijheid. De vrijheid om onrecht en kwaad aan te pakken, zonder dat iemand je kan tegenhouden.”

6 Underground introduceert een nieuw soort actieheld. Zes mensen, afkomstig uit verschillende delen van de wereld, wissen hun verleden uit om te werken aan een nieuwe toekomst. Het team wordt samengebracht door ‘One’ (Ryan Reynolds), die zichzelf een doel heeft gesteld: ervoor zorgen dat hij en zijn team vergeten worden, maar hun acties nooit.



Naast Ryan Reynolds zie je onder meer Corey Hawkins, Adria Arjona, Ben Hardy, Ryan Reynolds, Mélanie Laurent en Manuel Garcia-Rulfo.

Alleen op Netflix, vanaf 13 december.

The Two Popes

Anthony Hopkins en Jonathan Pryce schitteren in dit intieme inkijkje in een historisch keerpunt binnen de katholieke kerk. The Two Popes is een op ware gebeurtenissen geïnspireerde film van de Oscar-genomineerde regisseur Fernando Meirelles, die eerder City of God en The Constant Gardener afleverde.

Jonathan Pryce speelt kardinaal Bergoglio, die gefrustreerd is met de koers die de katholieke kerk vaart en daarom aan paus Benedictus (Anthony Hopkins) de toestemming vraagt om met pensioen te gaan.

In plaats van het ontslag te aanvaarden, besluit Benedictus zijn grootste criticaster uit te nodigen in Rome en onthult hem een geheim dat de katholieke kerk op zijn grondvesten zou doen schudden. Achter de muren van het Vaticaan voltrekt zich een strijd tussen traditie en vooruitgang, schuld en vergeving …



Vanaf 20 december op Netflix.

The Witcher

Liefhebbers van fantasyseries kunnen vanaf 20 december kijken naar het eerste seizoen van The Witcher. De serie is gebaseerd op de populaire fantasyreeks van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski en brengt een episch verhaal over het lot en familie.

In The Witcher volgen we Henry Cavill als Geralt van Rivia, een zogenoemde ‘monsterjager’ die moeite heeft zijn plek te vinden in een wereld waar mensen soms kwaadaardiger zijn dan de monsters die hij bestrijdt. Maar dan brengt het lot hem samen met een machtige tovenares en een jonge prinses, die een gevaarlijk geheim heeft… Het drietal moet zijn krachten bundelen om te kunnen overleven in hun land, Het Continent, dat steeds grimmiger wordt.



Vanaf 20 december op Netflix.

Lost in Space

De familie Robinson komt terug, want op op 24 december krijgt Lost in Space er een tweede seizoen bij. Het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger, dus de fans zijn ongetwijfeld benieuwd naar het vervolg.



De Jupiter 2 is beland op een mysterieuze oceaanplaneet, zonder de geliefde Robot van de Robinsons. De familie zal de handen in elkaar moeten slaan, en samenwerken met de manipulatieve Dr. Smith en de immer charmante Don West, om terug naar de Resolute en de andere kolonisten te kunnen. Ze komen er al snel achter dat niet alles is wat het lijkt … Tijdens hun zoektocht naar Robot worden ze geconfronteerd met een reeks nieuwe gevaren en onverwachte ontdekkingen.

Het tweede seizoen van Lost in Space is vanaf 24 december te bekijken op Netflix.

You

Ook de spannende thrillerserie YOU, van de makers van Riverdale, krijgt precies een jaar na het eerste seizoen een vervolg.

De serie volgt Joe Goldberg (Penn Badgley), een charmante en zeer intelligente boekverkoper in New York die geobsedeerd raakt door Guinevere Beck (Elizabeth Lail), een mooie vrouw die hij via sociale media heeft leren kennen.

Hij begint haar stiekem te stalken en gebruikt het internet en sociale media om de meest intieme details over haar te weten te komen en zich in haar leven te wurmen. Stil en strategisch werkt hij elk obstakel – en elke persoon – tussen hem en zijn crush uit de weg. In het tweede seizoen zien we hoe Joe verhuist van New York naar  Los Angeles, waar hij een nieuwe leading lady zal ontmoeten: Love. Zij wordt gespeeld door Victoria Pedretti, bekend van The Haunting of Hill House.

Het tweede seizoen van You is vanaf 26 december te zien op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top