Netflix in december: deze films en series komen eraan!

Ook deze maand heeft Netflix een lading nieuwe films, series en docu’s klaarstaan. Een selectie!

De winter staat voor de deur, en op koude avonden blijven we al eens graag binnen voor een avondje televisie. Op zoek naar een leuke film, een interessante documentaire of een spannende serie?

Netflix heeft weer heel wat in petto om jouw avonden te vullen. Hieronder, een selectie van de nieuwigheden.

V Wars

Eentje voor de liefhebbers van sciencefiction, vampieren en horror. Netflix Original-serie V Wars is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Jonathan Maberry en Alan Robinson.

Een van de hoofdrollen is weggelegd voor Ian Somerhalder, die je eerder aan het werk kon zien in Lost en Vampire Diaries.
In V Wars kruipt Somerhalder in de huid van Dr. Luther Swann, een wetenschapper die in een wereld van ongeziene horror terechtkomt als zijn beste vriend, Michael Fayne (Adrian Holmes), getroffen wordt door een mysterieuze ziekte. Geen griepje, maar een virus dat zijn slachtoffers verandert in moordzuchtige roofdieren die teren op … andere mensen. De ziekte verspreidt zich razendsnel én verdeelt de maatschappij in twee kampen: normale mensen enerzijds, ‘vampieren’ anderzijds.

Terwijl Swann het mysterie koortsachtig probeert te doorgronden, ontpopt Fayne zich tot de machtige ondergrondse leider van de vampieren…Het eerste seizoen telt tien afleveringen en is vanaf 5 december te zien op Netflix.

Home for Christmas

Een heerlijke romantische comedyserie, over kerstfeesten bij je familie … als je dertig en vrijgezel bent. Help!

Home for Christmas is een Noorse Netflix Original-serie van Per-Olav Sørensen, bekend als regisseur van Quicksand en Nobel.
De serie volgt Johanne, die op haar dertigste moet vaststellen dat iedereen in haar familie en vriendenkring een lief heeft, behalve zij. Tijdens een bezoek aan haar familie is ze de voortdurende opmerkingen over haar liefdesleven zo beu, dat ze eruit flapt dat ze een nieuwe vriend heeft. En hem zal meebrengen naar het kerstfeest van de familie.

Probleem: er is geen nieuwe vriend, en ze heeft nog vierentwintig dagen om er eentje te vinden!Het eerste seizoen van Home For Christmas bestaat uit zes afleveringen en is vanaf 5 december te zien op Netflix.

A Christmas Prince: The Royal Baby

Bij december hoort natuurlijk ook een kerstfilm. Het zeemzoete, romantische A Christmas Prince krijgt er op 5 december een derde deel bij.

Het is Kerstfeest in Aldovië én er is een koninklijke baby op komst! Amber en Richard verwelkomen afgezanten van een afgelegen koninkrijk om een heilige wapenstilstand te hernieuwen, maar als het verdrag plotseling onvindbaar blijkt, staat de vrede in de balans en wordt hun familie getroffen door een oude vloek.A Christmas Prince: The Royal Baby, op Netflix vanaf 5 december.

The Confession Killer

Allesbehalve zeemzoet is The Confession Killer, een docuserie over de Amerikaanse seriemoordenaar Henry Lee Lucas, die in het begin van de jaren 80 bekentenissen aflegde over honderden moorden.

Zelfs zonder bewijs dat hem rechtstreeks kon linken aan de moorden, verbijsterde Lucas de autoriteiten door zijn slachtoffers te schetsen terwijl hij brute details vertelde over elke aanval. Journalisten en advocaten vonden echter onmogelijkheden in zijn tijdlijn en DNA-testen begonnen zijn beweringen eveneens tegen te spreken.The Confession Killer is een vijfdelige docuserie over het mysterie rond deze man, die ooit de grootste seriemoordenaar van Amerika werd genoemd.

Regisseurs van dienst zijn de Oscar-genomineerde Robert Kenner (FOOD, INC.) en Taki Oldham.

Vanaf 6 december op Netflix.

Marriage Story

Marriage Story is een indringend en meevoelend portret van een huwelijk dat uit elkaar valt en een gezin dat bij elkaar blijft.

Oscar-genomineerde filmmaker Noah Baumbach wist voor zijn film een indrukwekkende cast te verzamelen: in de hoofdrollen zie je Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Alan Alda en Ray Liotta.Vanaf 28 november in de bioscoop, en vanaf 6 december op Netflix.

Spirit Riding Free: The Spirit of Christmas

Deze mag niet ontbreken in het lijstje: een animatiefilm in kerstsfeer, om samen met de kinderen te bekijken.

In Spirit Riding Free: The Spirit of Christmas moeten Lucky en zijn vrienden uitzoeken hoe ze op tijd thuis kunnen komen voor Kerstmis. Een vallend rotsblok en een hevige sneeuwstorm strooien immers roet in het eten en gooien hun reisplannen helemaal overhoop.Een hartverwarmende animatiefilm van DreamWorks Animation. Vanaf 6 december op Netflix.

A Family Reunion Christmas

Nog eentje om samen met het jonge volkje te kijken. Comedyserie A Family Reunion krijgt een speciale kerstaflevering, om helemaal in de sfeer van de feestdagen te komen.

De McKellans gaan naar een familiereünie bij M'Dear en opa thuis, waar Moz, Cocoa en de kinderen nadenken over een simpeler leven. M’Dear en haar zussen showen hun zangtalenten, en opa leert de kinderen een waardevolle les…Vanaf 9 december op Netflix.

6 Underground

Zin in actie? Dan is er 6 Underground, een film van Transformers-regisseur Michael Bay met een hoofdrol voor Ryan Reynolds.

“Het beste aan dood zijn, is de vrijheid. De vrijheid om onrecht en kwaad aan te pakken, zonder dat iemand je kan tegenhouden.”

6 Underground introduceert een nieuw soort actieheld. Zes mensen, afkomstig uit verschillende delen van de wereld, wissen hun verleden uit om te werken aan een nieuwe toekomst. Het team wordt samengebracht door ‘One’ (Ryan Reynolds), die zichzelf een doel heeft gesteld: ervoor zorgen dat hij en zijn team vergeten worden, maar hun acties nooit.Naast Ryan Reynolds zie je onder meer Corey Hawkins, Adria Arjona, Ben Hardy, Ryan Reynolds, Mélanie Laurent en Manuel Garcia-Rulfo.

Alleen op Netflix, vanaf 13 december.

The Two Popes

Anthony Hopkins en Jonathan Pryce schitteren in dit intieme inkijkje in een historisch keerpunt binnen de katholieke kerk. The Two Popes is een op ware gebeurtenissen geïnspireerde film van de Oscar-genomineerde regisseur Fernando Meirelles, die eerder City of God en The Constant Gardener afleverde.

Jonathan Pryce speelt kardinaal Bergoglio, die gefrustreerd is met de koers die de katholieke kerk vaart en daarom aan paus Benedictus (Anthony Hopkins) de toestemming vraagt om met pensioen te gaan.

In plaats van het ontslag te aanvaarden, besluit Benedictus zijn grootste criticaster uit te nodigen in Rome en onthult hem een geheim dat de katholieke kerk op zijn grondvesten zou doen schudden. Achter de muren van het Vaticaan voltrekt zich een strijd tussen traditie en vooruitgang, schuld en vergeving …Vanaf 20 december op Netflix.

The Witcher

Liefhebbers van fantasyseries kunnen vanaf 20 december kijken naar het eerste seizoen van The Witcher. De serie is gebaseerd op de populaire fantasyreeks van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski en brengt een episch verhaal over het lot en familie.

In The Witcher volgen we Henry Cavill als Geralt van Rivia, een zogenoemde ‘monsterjager’ die moeite heeft zijn plek te vinden in een wereld waar mensen soms kwaadaardiger zijn dan de monsters die hij bestrijdt. Maar dan brengt het lot hem samen met een machtige tovenares en een jonge prinses, die een gevaarlijk geheim heeft… Het drietal moet zijn krachten bundelen om te kunnen overleven in hun land, Het Continent, dat steeds grimmiger wordt.Vanaf 20 december op Netflix.

Lost in Space

De familie Robinson komt terug, want op op 24 december krijgt Lost in Space er een tweede seizoen bij. Het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger, dus de fans zijn ongetwijfeld benieuwd naar het vervolg.De Jupiter 2 is beland op een mysterieuze oceaanplaneet, zonder de geliefde Robot van de Robinsons. De familie zal de handen in elkaar moeten slaan, en samenwerken met de manipulatieve Dr. Smith en de immer charmante Don West, om terug naar de Resolute en de andere kolonisten te kunnen. Ze komen er al snel achter dat niet alles is wat het lijkt … Tijdens hun zoektocht naar Robot worden ze geconfronteerd met een reeks nieuwe gevaren en onverwachte ontdekkingen.

Het tweede seizoen van Lost in Space is vanaf 24 december te bekijken op Netflix.

You

Ook de spannende thrillerserie YOU, van de makers van Riverdale, krijgt precies een jaar na het eerste seizoen een vervolg.

De serie volgt Joe Goldberg (Penn Badgley), een charmante en zeer intelligente boekverkoper in New York die geobsedeerd raakt door Guinevere Beck (Elizabeth Lail), een mooie vrouw die hij via sociale media heeft leren kennen.

Hij begint haar stiekem te stalken en gebruikt het internet en sociale media om de meest intieme details over haar te weten te komen en zich in haar leven te wurmen. Stil en strategisch werkt hij elk obstakel – en elke persoon – tussen hem en zijn crush uit de weg. In het tweede seizoen zien we hoe Joe verhuist van New York naar  Los Angeles, waar hij een nieuwe leading lady zal ontmoeten: Love. Zij wordt gespeeld door Victoria Pedretti, bekend van The Haunting of Hill House.

Het tweede seizoen van You is vanaf 26 december te zien op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Music Maestro

Zet samen met K3, Bart Peeters, Will Tura & co jouw coronaheld(in) in de bloemetjes

De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat

One hit wonder Ice Ice Baby veroverde 30 jaar geleden de hitlijsten

Het nummer Ice Ice Baby van Vanilla Ice viert deze zomer zijn 30-jarig bestaan. Redenen genoeg dus om deze one hit wonder nog eens van onder het stof te halen.

Deze Vlaamse artiesten maakten het Nederlands opnieuw hip

Op 11 juli vieren we de Vlaamse feestdag. Een uitstekende gelegenheid om een blik te werpen op enkele artiesten die het Nederlands en haar vele Vlaamse dialecten in recente jaren opnieuw razendpopulai

Beleef een alternatieve festivalzomer dankzij Proximus Pickx!

De coronapandemie heeft de traditionele Belgische festivalzomer danig in de war gestuurd. Enkele festivals zijn uitgesteld tot volgend jaar, terwijl andere een virtuele editie op poten zetten. We lijs

5 markante momenten uit het bewogen leven van Jessica Simpson

Op vrijdag 10 juli viert zangeres en showbizzicoon Jessica Simpson haar 40ste verjaardag. Behalve in de muziek, waagde de Amerikaanse zich ook aan uitstapjes als actrice, schrijfster en modedesigner.

Jason Derulo zet met Coño TikTok opnieuw in vuur en vlam

Jason Derulo is zich onwijs populair aan het maken bij de gebruikers van de applicatie TikTok. Voor de tweede maal herwerkt hij een populair nummer op de social media-app. Deze keer zal hij met Coño d

Festival Musiq3: voor ieder wat wils

Het coronavirus gijzelt de muziekwereld en er zijn geen grote festivals deze zomer. De tiende editie van Musiq'3 Festival werd uitgesteld naar 2021. Toch werd er een alternatief gevonden met optredens

Ringo Starr wordt 80: dit zijn de mooiste momenten uit zijn carrière

Ringo Starr - Sir Richard Starkey voor de vrienden - is vandaag 80 jaar geworden. De Beatle werd op 7 juli 1940 geboren in Liverpool, terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle hevigheid woedde. Wij kijk

Het allerbeste van filmcomponist Ennio Morricone

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone is op 91-jarige leeftijd overleden. De muziek die hij schreef voor de spaghettiwesterns van Sergio Leone is tot het collectief geheugen gaan behoren.

Buitenlandse festivalzomers vallen in het water

Door de coronapandemie is het festivalseizoen ook in het buitenland op een sisser uitgedraaid. Honderden artiesten, tientallen bands en duizenden fans moeten het deze zomer voor één keer zonder festiv

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Placebo

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Het opmerkelijke verhaal achter de wereldhit 'Yéké Yéké'

In de rubriek ‘One hit wonders’ duikt Proximus Pickx in de muziekgeschiedenis en licht het hits uit die artiesten een gloriemoment hebben bezorgd. Deze keer vertellen we het verhaal van ‘Yéké Yéké’.

Sport in de kijker

De nieuwe golden boys van het Belgische voetbal

Het EK van volgend jaar wordt hoogstwaarschijnlijk het laatste kunststukje voor enkele Rode Duivels die momenteel tot de Gouden Generatie behoren. Tijd om de blik dan maar op de toekomst te richten. W

One day, one goal: Robin van Persie scoort zijn 'mooiste goal ooit' voor Arsenal

Robin van Persie was een geniale voetballer die zijn beste periode bij Arsenal kende. In 2006 scoorde hij één van zijn mooiste doelpunten uit zijn carrière. Charlton was het slachtoffer. Een terugblik

Deze sporters zetten Vlaanderen op de sportkaart

Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag licht Proximus Pickx er vijf iconische Vlaamse sporters uit, die elk op hun manier hun stempel drukten op de Vlaamse sportgeschiedenis. Een overzicht.

Waarom is teletekst nog steeds zo populair in Duitsland?

Lang voor het digitale tijdperk was teletekst het favoriete kanaal om snel informatie te vergaren. Ook al lijkt het systeem vandaag de dag ouderwets te zijn, in Duitsland maakt een kwart van de bevolk

Herstart NBA: voorbeschouwing

Op 30 juli is het zo ver. Dan staat de NBA voor haar heropstart.

Waarom Lev Jasjin nooit een opvolger zal kennen als Gouden Bal

Dag op dag 60 jaar geleden won de Sovjet-Unie het allereerste Europese kampioenschap voetbal met Lev Jasjin tussen de palen. Drie jaar later zou de Sovjet doelman de eerste en voorlopig ook laatste ke

On This Day: Frankrijk doorprikt WK-droom van Rode Duivels

Dag op dag twee jaar geleden dompelde Frankrijk ons land in een diepe rouw. De Gouden Generatie aan Rode Duivels ambieerde goud op het WK voetbal van 2018, maar een stug Frankrijk belette België van e

One day, one goal: Ibrahimovic tovert tot eigen verbazing tegen Bologna

Zlatan Ibrahimovic begint stilaan een vaste klant te worden in onze rubriek One day, one goal. De Zweed maakte doorheen zijn carrière al tal van pareltjes. Vandaag staan we stil bij het weergaloze doe

One day, one goal: listig lobje Lampard hult Camp Nou in stilte

In Camp Nou kan het op matchdagen altijd spoken. Vraag dat maar aan Frank Lampard, die op Halloween in 2006 met een magistrale lob Victor Valdes aan de grond genageld liet staan. Volgens de voormalige

Nice to meet you ... Delfine Persoon

Zal het er dan toch van komen? Volgens Eddie Hearn, de promotor van Katie Taylor, is een "akkoord heel dichtbij" voor een rematch tussen Taylor en Delfine Persoon. Reden genoeg voor een portret van de

In deze iconische tempels werd voetbalgeschiedenis geschreven

De afgelopen tien weken lijstte Proximus Pickx de meest iconische voetbaltempels wereldwijd op. Tien aantrekkingspolen voor groundhoppers, waar je de geschiedenis kunt opsnuiven en je voetbalhart net

Deze voetballers belandden na hun carrière in de armoede

In het moderne voetbal kan je tegenwoordig een ferme zak geld verdienen met je prestaties. Tijdens hun loopbaan vergaren heel wat voetballers tonnen aan geld wat niet altijd eenvoudig te managen valt.

Focus op films, series & tv

Zet samen met K3, Bart Peeters, Will Tura & co jouw coronaheld(in) in de bloemetjes

De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat

Titanic: 5 weetjes die je nog niet wist over Jack en Rose

Komende zaterdag om 20u25 haalt VTM de filmklassieker Titanic vanonder het stof. Iedereen weet hoe het afliep met Jack, Rose en de ijsberg. Maar er vallen nog vijf interessante wist-je-datjes te verte

Hoe Ryan Gosling tegen wil en dank uitgroeide tot een sekssymbool

De 39-jarige Canadese acteur Ryan Gosling groeide na zijn glansprestatie in het romantische "The Notebook" in geen tijd uit tot het sekssymbool van zijn generatie. Maar waar heeft de immer bescheiden

Waarom is teletekst nog steeds zo populair in Duitsland?

Lang voor het digitale tijdperk was teletekst het favoriete kanaal om snel informatie te vergaren. Ook al lijkt het systeem vandaag de dag ouderwets te zijn, in Duitsland maakt een kwart van de bevolk

Uitgelicht: 7 liedjes die werden geschreven voor film

Film en muziek zijn voor elkaar gemaakt. Maar wist jij dat heel wat nummers speciaal voor films werden geschreven? Proximus Pickx geeft een overzicht van de zeven bekendste nummers die voor films werd

Zet het weekend goed in met deze filmtips!

Hoera, de werkweek zit erop. Dankzij het grijze weer krijg je komend weekend de kans om voor de buis te hangen en weg te dromen met deze geweldige films en series.

Best of Netflix: 5 sciencefictionseries van de bovenste plank

Elke maand selecteren we voor jou de beste Netflix-series per genre. Deze week nemen de beste sciencefictionseries onder de loep.

Kijk je mee naar deze grappige internetfilmpjes?

Elke week diept Proximus Pickx de grappigste internetfilmpjes voor jou op. Ook deze week beloven we dat je zal dubbel liggen van het lachen.

Al Pacino in "Cruising", een rol die hij liever wenst te vergeten

"Cruising" is zonder enige twijfel een van Al Pacino's meest emblematische films. In de film haalt de acteur zich een uitdagende rol op de hals, waarvoor hij zich dient te overstijgen om er later met

De vijf meest memorabele rollen van Tom Hanks

Tom Hanks is vandaag op deze 9de juli 64 jaar geworden. De ideale gelegenheid om zijn meest gedenkwaardige filmrollen even op te lijsten.

De opmerkelijkste rollen die Megan Fox al vertolkt heeft

Donderdagavond 9 juli serveert zender Q2 de film Transformers. Deze film, waarin buitenaardse robots een belangrijke rol vertolken, zou de filmdoorbraak betekenen van Megan Fox. Als sekssymbool scoord

Wat maakt een Tarantino-film zo uniek?

Wanneer de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino een film maakt, wordt er vaak reikhalzend naar het resultaat uitgekeken. Elk van zijn films is anders, maar een aantal elementen zien we telkens weer

Nieuws van het esport-front

Voetbalclub River Plate richt zich op Counter Strike

De mythische Argentijnse voetbalclub River Plate investeerde enkele jaren geleden al in esports en heeft nu besloten om zijn horizon te verbreden door zich toe te leggen op Counter Strike: Global Offe

FIFA Play x Unite 2020: Stefano Pinna en Geoffrey Meghoe vertegenwoordigen ons land (+LIVESTREAM)

Na enkele maanden afwezigheid is het Belgische nationale team terug en klaar om de strijd aan te gaan met andere landen gedurende het FIFA Play x Unite 2020-toernooi. Proximus is partner van het evene

Regional Major Rankings bepaalt welke teams naar Major van Rio mogen

Als gevolg van de uitzonderlijke gezondheidsmaatregelen van de laatste maanden moesten er dit jaar wijzigingen worden doorgevoerd aan de kwalificaties voor de major van Counter-Strike: Global Offensiv

Underdogs League of Legends: Belg Moopz uitgeschakeld in kwartfinales, Vitality wint toernooi

De succesvolle web tv O’Gaming heeft zijn beroemde Underdogs-competitie afgesloten met een bijeenkomst van de beste Franse organisaties. De editie, waarbij heel wat Belgische spelers betrokken waren,

Anderlecht reageert, Brussels Guardians stort in

Nog steeds even spannend als altijd had de zomersplit van het Belgische League of Legends-kampioenschap nogmaals enkele leuke verrassingen voor ons in petto. Opnieuw strijden de teams nek aan nek voor

Belg is Frans kampioen van de e-LIGUE 1 op PS4

Stefano Pinna heeft voor een heel knappe prestatie gezorgd door vice-kampioen van de e-LIGUE 1 te worden in het shirt van LOSC. Hij won wel de nationale titel op de Playstation 4. Onze beste vertegenw

Valorant: Belg kwalificeert zich voor main event van Vitality European Open

David “davidp” Prins en zijn G2-team wonnen de kwalificaties van het Valorant-toernooi georganiseerd door Team Vitality. De gloednieuwe competitie integreert het “Ignition Series”-circuit. In volle ex

BIG is grote winnaar van de cs_summit 6

Berlin International Gaming versloeg Team Vitality in de finale van de cs_summit 6 met 3-2 en maakte zo een einde aan de reeks overwinningen van de Fransen sinds de start van het toernooi. Team Vitali

Thibaut Courtois wordt aandeelhouder van Spaanse esports-organisatie DUX Gaming

Onze nationale doelman heeft een nieuwe stap gezet! Thibaut Courtois, nummer een bij Real Madrid en de Rode Duivels, is een gepassioneerde esportsfan en is voortaan aandeelhouder van een grote Spaanse

ZES duikt in de wereld van de e-sports

Bij gebrek aan grote sportevenementen deze zomer zet ZES vanaf zondag 5 juli in op een ander soort sport, ééntje die zich perfect houdt aan de social distancing-regels: e-sports.

Esportskalender: juli

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! BELGIË League of Legends Belgian League| 1e juni t.em. 10 augustus © Be

Grote verrassing in Belgian League: Aethra vloert Sector One

Niemand zag het aankomen! De tweede helft van de groepsfase wordt reeds gekenmerkt door dé verrassing van het Belgisch kampioenschap op League of Legends. Het onverslaanbaar gewaande Sector One verloo

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.