Een laatste vooruitblik naar de League of Legends finals

Het is bijna zover! Komende zondag nemen de vier beste teams uit de ESL Proximus groepsfase het tegen elkaar op. Daarom besloten we om nog een laatste keer vooruit te blikken naar de matches die er zitten aan te komen en schakelden we de hulp in van League of Legends casters Maurits “Chronicler” Meeusen om het kaf van het koren te scheiden.

Volgens “Chronicler” krijgen we uiteindelijk een finale te zien tussen Aethra Esports en Sector One, maar hij wil de andere teams niet zo snel afschrijven. “Ik denk dat ook Zeeman en TimeOut Esports op hun eigen manier erg sterk zijn. TimeOut Esports heeft bijvoorbeeld sterke solo laners en Zeeman speelt met de nodige x-factor. Ik denk echter dat ze tegen de solide macro play van Sector One en de onvoorspelbaarheid van Aethra Esports niet zijn opgewassen. Vandaar mijn keuze.”

De caster ziet beide halve finales ook op heel andere manieren verlopen. “De wedstrijd tussen Aethra Esports en Zeeman gaat pure chaos worden, aangezien allebei de teams een grote fan zijn van rare pocket picks. In de wedstrijd tussen Sector One en TimeOut Esports verwacht ik het dan weer iets meer eenzijdig. Volgens mij gaat Sector One dominant zijn.”

Als het aankomt op de eindwinnaar, draagt één van de teams de voorkeur van “Chronicler” weg. “Persoonlijk geef ik een kleine voorsprong aan de jongens van Sector One, zeker als ze met hun volledige line-up kunnen spelen. Ik zie Aethra echter een heel goede kans maken als ze de juiste pocket picks kunnen vinden.”

De finals bijwonen? Tickets zijn nog steeds hier te koop.