Ontdek de genomineerden voor de MIA’s 2019: Nederlandstalige muziek en urban in de lift

Festivals |

De VRT en Poppunt maken de genomineerden van de Music Industry Awards bekend.

De Vlaamse muziekprofessionals van de radio, tv en geschreven pers hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen. Voor deze dertiende editie van de MIA's zijn er maar liefst 39 groepen of artiesten genomineerd in achttien categorieën. Dat is één categorie meer dan vorig jaar. De gloednieuwe categorie ‘Producer’ doet zijn intrede in de MIA’s.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De MIA's worden uitgereikt op donderdag 6 februari tijdens een spraakmakende show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel. Tickets voor de awardshow zijn beschikbaar via www.mias.be of www.paleis12.com.

Ontdek hieronder de trends, grote kanshebbers en alle genomineerden.

Trends en grote kanshebbers

Brussels hiphopfenomeen Zwangere Guy scoort maar liefst zeven nominaties : 'Album', 'Auteur/componist', 'Nederlandstalig', ‘Live act’, ‘Solo Man’, ‘Videoclip’ en 'Urban'. Zijn stads- en genregenoot Brihang heeft zes nominaties op zak, net zoals de indierockband Balthazar . De groep heeft tot nu toe voor elk album een MIA gewonnen. Ook deze keer zijn ze genomineerd in die categorie. Naast ‘Album’ is Balthazar ook genomineerd in de categorieën ‘Alternative’, ‘Artwork’, ‘Groep’, 'Live act’ en 'Auteur/componist' waarin spilfiguren Maarten Devoldere en Jinte Deprez genomineerd zijn.

Angèle , die momenteel furore maakt in Frankrijk, volgt met vijf nominaties . Niels Destadsbader, Clouseau en nieuwkomer Charlotte Adigéry hebben elk drie nominaties op zak. Niels en de gebroeders Wauters nemen het tegen elkaar op in de categorieën ‘Pop’ en ‘Nederlandstalig’. Meer dan een derde van de nominaties gaat naar artiesten met een Nederlandstalig repertoire. Niet enkel de Nederlandstalige hiphop van Zwangere Guy, Brihang en Tourist LeMC doet het erg goed. Ook Clouseau, Niels Destadsbader, Bart Kaëll, Dana Winner, Willy Sommers, Ertebrekers, Het Zesde Metaal en Miguel Wiels zijn in één van de achttien categorieën genomineerd.

In de categorie ‘Hit van het jaar’ nemen Angèle feat. Roméo Elvis met ‘Tout Oublier’, Dimitri Vegas & Like Mike met ‘Instagram’, Regi & Milo Meskens met ‘Ordinary’ en Tourist LeMC feat. Raymond van het Groenewoud met ‘Spiegel’ het tegen elkaar op.

Verder hebben Charlotte Adigéry , Ibe, Brutus, Miguel Wiels, Bart Kaëll, Jeroen Swinnen, Belle Perez, Stef Kamil Carlens en De Nieuwe Lichting-finalisten Sons en Portland voor het eerst een nominatie te pakken.

Ten slotte laat 2019 zich opmerken als het jaar van de doorbraakvan urban met nominaties voor Zwangere Guy, Brihang, Roméo Elvis, Tourist LeMC en blackwave.

Bekijk alle genomineerden op Pickx!

Lifetime Achievement en Sector Lifetime Achievement Award

Begin november werd al bekendgemaakt dat Arno tijdens de liveshow de Lifetime Achievement Award in ontvangst mag nemen voor zijn indrukwekkende muzikale carrière. Later volgt er meer nieuws over de Sector Lifetime Achievement Award.

Nieuwe categorie

Nieuw dit jaar is dat er prijzen worden uitgereikt in achttien categorieën , één meer dan vorig jaar. In de gloednieuwe categorie ‘Producer’ wordt de winnaar gekozen door de muzieksector.

Hoe kan het publiek stemmen?

Het publiek kan van vrijdag 29 november tot en met zondag 8 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën 'Album', 'Alternative', 'Dance', 'Doorbraak', 'Groep', 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo Vrouw', 'Solo Man', 'Urban', 'Vlaams populair' en 'Hit van het jaar'. De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën 'Artwork', ‘Auteur/componist', 'Live act', 'Muzikant', ‘Producer’ en 'Videoclip' mee naar huis neemt.

Stemmen kan via www.mias.be

De awardshow is donderdagavond 6 februari live te zien op Eén.

De MIA's is een initiatief van de VRT en Poppunt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top