Het showbizznieuws van de week

Films | Joyce De Troch doet haar zegje over Zwarte Piet, Trisha gaat opnieuw optreden, Taylor Swift valt weer in de prijzen en de jury van The Voice Senior ondergaat een ingrijpende vernieuwingsbeurt. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Je leest het hier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is bijna Sinterklaas en in Nederland laait de Zwarte Piet-discussie weer op. Tegenstanders vinden een volledig zwarte Zwarte Piet racistisch, voorstanders betitelen dat als complete onzin. Ook in Vlaanderen krijgt het thema de nodige aandacht: op Instagram trekt Joyce De Troch van leer tegen de roetpieten: ‘Als je door een schoorsteen een speelgoedlevering doet, zie je verdorie pikzwart! Neen. Nog zwarter! Tegen al die zever van die belachelijke ‘roetpieten’’, aldus Joyce, die haar volgers aanmaant op hun gezicht op 2 december volledig zwart te schilderen, op Instagram. ‘En durf met geen gewone veeg buiten te komen, dat onnozel gedoe moet nu maar eens ophouden’, voegde ze er nog aan toe. 

Trisha gaat opnieuw optreden

Trisha gaat opnieuw optreden. Dennie Damaro, haar manager en zelf zanger, is ervan overtuigd dat haar comeback een succes zal worden: ‘We gaan investeren in originele, stevige nieuwe nummers en in professionele videoclips. Verder zal een ijzersterk repertoire samengesteld worden waarmee ze in combinatie met haar ervaring en talent elke zaal of feesttent op zijn kop zal kunnen zetten’, zo citeert Het Laatste Nieuws Damaro.

RTL schrapt realityprogramma's na grensoverschrijdend gedrag, Vlaamse Temptation Island voorlopig niet in gevaar

De Nederlandse zender RTL gaat voorlopig geen realityprogramma's zoals Temptation Island en Love Island meer uitzenden. Dat werd beslist na de ophef over seksueel grensoverschrijdend gedrag in De Villa, een programma dat vorige week van de buis werd gehaald. RTL laat weten dat een externe organisatie onderzoek gaat doen naar de feiten. ‘Ik wil het vertrouwen terugwinnen in dit genre. De uitkomsten van het onderzoek moeten leiden tot een aangescherpt ethisch verantwoord beleid, waarbij een veilige omgeving voor deelnemers is gegarandeerd. Voor die tijd keren deze programma's niet terug’, zei RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst in RTL Nieuws. De Belgische tak van SBS - het moederbedrijf van VIJF, de zender die Temptation Island programmeert - gaat voorlopig geen uitzendingen schrappen.

Twee ex-deelneemsters uit Temptation Island getuigen ondertussen in een interview met De Telegraaf dat ze door de programmamakers onder druk werden gezet om dingen te doen die ze niet wilden. Volgens hen moest één van de verleiders van de productie naar de slaapkamer gaan van een deelneemster, omdat die toen een mentaal dipje had. ‘Dit is je kans, zeiden ze. Hij wou dit niet doen’, zegt Rodanya, die ook vertelt dat de producers haar aanmoedigden om alcohol te drinken terwijl ze een antibioticakuur volgde. Demi, een andere deelneemster, voegde daaraan toe dat men op haar inpraatte om een bepaalde kandidaat te kiezen voor de dreamdate, omdat de verhaallijn anders niet zou kloppen.


Wrevel tussen Rod Stewart en Elton John

Rod Stewart heeft onthuld dat hij ruzie heeft met Elton John. In maart van dit jaar gaf Stewart in een radio-interview met Sirius XM-presentator Andy Cohen toe dat hij geen fan is van de Farewell Yellow Brick Road Tour. 'Het enige doel is om tickets verkopen', klonk het toen. Na het interview stuurde Stewart een e-mail naar Elton John met de vraag of alles goed ging. 'Hij heeft nooit geantwoord', zegt de zanger. 

‘Toen we net samen waren, drukte een boekje onze foto af met daaronder Beauty and the Beast’

Het nieuws dat Lauren Versnick en Jens Dendoncker een koppel vormen, verleidde de sensatiepers tot sappige titels. Volgens Jens moet zijn vriendin zich constant verantwoorden voor de relatie met hem. ‘Toen we net samen waren, drukte een boekje onze foto af met daaronder ‘Beauty and the Beast’. Zoiets moet in mijn zaalshow. Ik denk dat Lauren er zwaarder aan tilt dan ik. Ik krijg de schouderklopjes, reacties als: We dachten niet dat ge het kon, maar goed gedaan. Zoiets stoort me in de verste verte niet’, vertelde hij in een interview met Het Laatste Nieuws.

Billie Eilish jongste artiest die door Billboard uitgeroepen werd tot vrouw van het jaar

De Amerikaanse zangeres Billie Eilish is de jongste artiest ooit die door Billboard is uitgeroepen tot Vrouw van het jaar. Eilish ontvangt de eer voor haar onuitwisbare indruk op de wereldwijde culturele tijdsgeest, zo meldde het muziektijdschrift. Haar debuutalbum behaalde wereldwijd de eerste plaats in de hitlijsten. In haar thuisland was ze de eerste na 2000 geboren artiest die de eerste plaats behaalde. De award wordt op 12 december uitgereikt tijdens het jaarlijkse Women in Music-gala in Los Angeles. Onlangs werd ook bekend dat Eilish een van de grote kanshebbers is tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. De zangeres is zes keer genomineerd, onder meer in de categorieën beste song en beste nieuwkomer.

Ingrijpende vernieuwingsoperatie voor jury van The Voice Senior

De opnames voor het nieuwe seizoen van The Voice Senior starten binnenkort, en even geleden werd bekendgemaakt wie de juryleden worden. Karen Damen, Sam Gooris en André Hazes Jr. zijn nieuw, terwijl Walter Grootaers, die ook tijdens de vorige jaargang al present tekende, opnieuw van de partij is. Dana Winner, Natalia en Helmut Lotti zijn er niet meer bij. The Voice Senior is aan de tweede reeks toe. Vorig jaar won John Leo de wedstrijd.

Taylor Swift grote winnaar American Music Awards

Taylor Swift was de grote slokop op de uitreiking van de American Music Awards. De Amerikaanse zangeres was genomineerd voor vijf awards en sleepte ze ook allemaal in de wacht. Het ging om de prijzen voor artiest van het jaar, muziekvideo, vrouwelijke artiest pop-rock, album pop/rock en beste artiest in de categorie adult contemporary (artiest wiens muziek vooral volwassenen aanspreekt). Ze kreeg ook nog een award als artiest van het decennium. Hiermee heeft ze Michael Jackson overtroffen als meest succesvolle artiest ooit op de uitreiking. Ze heeft nu 5 awards meer dan Jackson op haar schouw staan, dat zijn er 29.

Lees ook: De rode loper van de American Music Awards

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top