Road to the Finals: Zeeman

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de League of Legends play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Ondertussen is het tijd voor de vierde en laatste deelnemer; Zeeman.

Zeeman kende een interessant parcours tijdens de groepsfase van ESL Proximus. Niemand twijfelde namelijk aan hun kwaliteit, want het roster boekte eerder al succes, toen nog onder de banner van Brussels Guardians. Hun oud team klopten ze ook meteen op de eerste speeldag, maar daarna ging het iets stroever. Zeeman kreeg meteen Aethra Esports en Sector One voor de kiezen, die ze niet konden kloppen. Met een verlies tegen TimeOut Esports leek hun kans op de play-offs verkeken. Ze wonnen echter hun laatste drie wedstrijden om alsnog door te stoten.

Zeeman is een team dat al lang met elkaar samen speelt en de nodige chemie tussen z’n spelers bezit. Hun midlaner “Belgian Taz” zal er echter niet bij zijn door de finals. Hij vertegenwoordigt momenteel namelijk België in het Red Bull 1v1 toernooi in Brazilië. Het is dus moeilijk om voorspellingen te doen, maar het team wist in het verleden al wel vaker als onverhoopte winnaar uit de storm te komen.

Zij nemen het op tegen Aethra Esports in hun halve finale, wat op zich misschien wel het team is dat met een soortgelijke stijl z’n matches (en al zeker de draft fase) ingaat. Aethra heeft individueel misschien de bovenhand, maar je weet maar nooit of Zeeman een antwoord weet te vinden op de stijl die ze zelf zo goed kennen.