DANA WINNER

Festivals | Dana Winner heeft haar familienaam helemaal waargemaakt. Ze schreef een van de mooiste succesverhalen uit de geschiedenis van de Vlaamse showbusiness.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De teller van haar albumverkoop staat op meer dan 3,5 miljoen. Wereldwijd, van Denemarken over Duitsland tot Zuid-Afrika. De gouden stem van evergreens als ‘De Oude Man en De Zee’, ‘Woordenloos’ en ‘Westenwind’ heeft zelfs fans in Brazilië en China.

In eigen land stond Winner in 2019 drie decennia op de planken. Ze vierde dat jubileum met de theatertoer ’30 Jaar Liefde en Muziek’ en een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen. Gasten waren de Nederlandse zanger Alain Clark en haar dochter Chinouk.

In 2020 gaat Winner nog een maatje groter. Op 20 oktober presenteert ze in het Sportpaleis ‘Dana Winner Invites – One Night Only’. Op de gastenlijst staat een ‘internationale artiest van wereldformaat’.

De zangeres kreeg in 2019 ook een gouden plaat voor 50 miljoen views (YouTube) en 1 miljoen streams (Spotify) van haar versie van ‘One Moment In Time’.

NOMINATIE

Vlaams populair

PALMARES

2016 - Populair (nominatie)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top