STEF KAMIL CARLENS

Festivals | ‘Als God een rocker is, dan is Stef Kamil Carlens zijn zoon.’ Mooier komen de complimenten niet. Het zijn woorden van enkele jaren geleden van Arno.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Carlens leek de jongste jaren wat van de radar verdwenen. Hij maakte muziek voor een film van Jan Fabre en zat in een groepsexpo met Alfred en Rudy Trouvé. Dat is wat multidisciplinaire artiesten zoals hij doen.

Zijn terugkeer op aarde bestond uit een - redelijk onverwachte - verschijning in ‘Liefde Voor Muziek’ (VTM). Ze was indrukwekkend. ‘The Way To Your Heart’ van Soulsister, ‘The Great Escape’ van Ilse DeLange of ‘La Mamadora’ van Bart Kaëll? Het leken al jaren zijn nummers te zijn. Dat is wat grote artiesten zoals hij doen.

Op ‘Making Sense Of 8’ (2019), zijn tweede album onder eigen naam, schittert het palet van Carlens als nimmer tevoren. Hij bedient zich van het Engels - en ook wat van het Frans - en van blues, bossa, country, disco, jazz en rock. Het is virtuoze muziek die fraai kleurt bij oude Italiaanse villa’s, regenachtige lentedagen in Parijs en het leven van elke dag.

NOMINATIE

Muzikant

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top