BERT DOCKX

Festivals | Altijd nieuw en altijd goed. Dat is de kortste samenvatting van Bert Dockx (°1980), een man die nog nooit een slechte recensie heeft gekregen. Een lovende commentaar uit Nederland: ‘Je weet nooit wat je krijgt, behalve dat het niveau onbevattelijk hoog ligt.’

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het einde van zijn muzikale nieuwsgierigheid lijkt nog lang niet in zicht. Met regelmaat komt er een nieuwe laag bij. Het begon 10 jaar geleden met de grootstedelijke blues van Flying Horseman (°2008) en met Dans Dans (°2012), een trio dat geen jazz maar ook geen rock brengt.

Vervolgens kwam Strand (°2014) erbij. Dat is Bert Dockx solo op akoestische gitaar, met eigen composities in het Nederlands. Niet te verwarren met Bert Dockx (°2018). Dat is namelijk Dockx solo op akoestische gitaar, in het Engels. Met eigen nummers en met covers van zowel Joy Division als Bruce Springsteen.

De jongste telg is Ottla, een hedendaags jazzproject met twee drummers, twee saxofoons, contrabas en gitaar. Ergens tussen jazz, rock en psychedelica waar het - uiteraard - goed toeven is.

NOMINATIE

Muzikant

PALMARES

2018 - Muzikant (nominatie)
2015 - Muzikant (nominatie)
2014 - Muzikant (nominatie)
2013 - Album (met Flying Horseman)(nominatie)
2013 - Alternative (met Flying Horseman)(nominatie)
2013 - Auteur/componist (nominatie)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top