ANGELE

Festivals | Angèle Van Laeken wordt 25 in 2020. En ze mag zich nu al de meest succesrijke Belgische zangeres aller tijden noemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zoals alle grote talenten was ze er ineens en ging het vervolgens razendsnel. Haar eerste single ‘La Loi de Murphy’ (2017) opende een hele wereld. Waar alles fantastisch oogt en klinkt. De liedjes blaken van de hitpotentie, de clips en het artwork stralen. En altijd is er die subtiele humor.
De voorstelling van haar debuut ‘Brol’ (2018) groeide uit tot een zegetocht. In het voorjaar van 2019 verkocht ze L’Olympia én Le Zénith in Parijs uit. Plus Vorst Nationaal bij ons.
In het najaar kwamen daar de Lotto Arena, Paleis 12 en nog eens drie keer Le Zénith bij. Rock Werchter deed ze twee jaar op rij. De wereld wenkt…

Angèle behaalde vorig jaar bij haar eerste MIA’s zeven nominaties. Dat waren zowat alle categorieën waarvoor ze in aanmerking kwam. Ze nam drie prijzen mee naar huis:

HIT VAN HET JAAR
‘Tout Oublier’, een duet met grote broer Roméo Elvis, is haar eerste nummer 1 in Frankrijk. Het nummer behaalde een diamanten status, synoniem voor 50 miljoen streams.
Angèle stond ook meer dan 10 weken op #1 in de Waalse Ultratop 50. Ze verbrak daarmee het record van ‘Alors On Danse’ van Stromae.

CLIP
De clip van ‘Balance Ton Quoi’ heeft een boodschap. Angèle haalt stevig uit naar iedereen die vrouwen niet ernstig neemt. Al zit er ook een knipoog in. ‘Ik behandel wezenlijke zaken in mijn muziek, maar ik hou ook van een beetje lichtvoetigheid.’

De regisseuse is Charlotte Abramow. Ze maakte eerder al clips voor ‘La Loi de Murphy’en ‘Je Veux Tes Yeux’. ‘Charlotte kan mijn teksten perfect in beelden vertalen. We hebben hetzelfde gevoel voor humor.’

NOMINATIES (5)

Hit van het jaar (‘Tout Oublier’)
Live act
Pop
Solo vrouw
Videoclip (‘Balance Ton Quoi’)

PALMARES

2018 - Solo vrouw
2018 - Doorbraak
2018 - Artwork

2018 - Album (nominatie)
2018 - Pop (nominatie)
2018 - Auteur/componist (nominatie)
2018 - Videcolip (nominatie)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top