ZWANGERE GUY

Festivals | Zwangere Guy is niet écht in blijde verwachting natuurlijk. Het adjectief komt van de uitdrukking ‘die shit is zwanger’. Wat zoveel betekent als ‘heel straf’. Wat Guy ook is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zwangere Guy is het alter ego van Gorik van Oudheusden, een Brusselse rapper die zijn eerste bekendheid verwierf als onderdeel van STIKSTOF.

‘Gorik Pt. 1’ (2019) was zijn visitekaartje als soloartiest. De snoeiharde tekst over hoe hard een jong leven kan zijn, bracht hem naar een hoger plan.

De voorstelling van zijn debuut ‘Wie Is Guy?’ (2019) in de Brusselse AB maakte indruk. Een paar jaar eerder werkte hij in datzelfde gebouw nog als hulpkok. Vandaag verkoopt hij het huis met gemak enkele keren uit.

De rapkoning van Brussel is ondertussen een stem met gewicht binnen de nationale hiphopscene. Een man met een plan ook. Op de rand van 2019 bracht hij nog een tweede album uit. ‘BRUTAAL’ is een gooi naar een toekomst.

CLIP
De clip van ‘Gorik Pt. 1’ is niet gemaakt voor gevoelige ogen. De hoofdfiguur - acteur Tibo Vandenborre (‘Clan’, ‘Rundskop’) – slaat een vrouw bont en blauw en zet Zwangere Guy hondenvoer voor. Op het einde neemt de rapper wraak.

Regisseur Joe Vanhoutteghem draaide eerder clips voor Balthazar, The Hickey Underworld en Triggerfinger.


NOMINATIES (7)

Album
Auteur/componist
Live act
Nederlandstalig
Solo man
Urban
Videoclip (‘Gorik Pt. 1’)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top