IBE

Festivals | Het idool van ‘The Voice van Vlaanderen 2019’. ‘IBE is de winnaar. En wie dat niet hoort, heeft - sorry - str*** in zijn oren’. Dat zei jurylid Alex Callier op 29 maart 2019 tijdens de eerste live uitzending van de liedjeswedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Koen Wauters, de coach van het jonge talent, trachtte het enthousiasme te temperen om zijn pupil toch enigszins met de voeten op de grond te houden. Maar ook hij wist dan al dat de Genkenaar de logische winnaar was.

IBE ontroerde met covers van Lewis Capaldi, George Ezra, Kaleo en Ed Sheeran. Hij won een auto, een flinke som geld en een platencontract. Amper vijf dagen na de finale bracht hij zijn debuutsingle uit. ‘Table of Fools’ is een eigen nummer over het - bijna - einde van een relatie.

Met die ene single op zijn actief speelde IBE voor 15.000 mensen op Rock Werchter 2019. Straffe kost voor een jongeman van 17. Een paar dagen daarvoor had hij afscheid genomen van zijn medeleerlingen op het Sint-Jozef-Instituut Bokrijk. IBE gaat muziek studeren.

Sindsdien verkocht hij alweer twee keer de AB Club uit.
Volgende halte? Onbekend.

NOMINATIE

Doorbraak

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top