Schorsingen en gele dreiging 1B: slechts één team heeft niemand 'op scherp' staan

Sport | Op de zeventiende speeldag van de Proximus League blijft de strafbank zo goed als helemaal leeg. Maar het groepje met spelers dat op één gele kaart van een schorsing staat, groeit wél elke week verder aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De enige speler die komend weekend op de strafbank dreigt te belanden is Teddy Teuma. De middenvelder van Union werd voor drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) geschorst na een interventie van de Reviewcommissie, maar Union besliste om in beroep te gaan tegen die beslissing. Normaliter volgt er vrijdag een uitspraak voor de Geschillencommissie voor Hoger Beroep.

Voor negen Proximus League-spelers is een gele kaart op de zeventiende speeldag dan weer fataal voor de achttiende speeldag. Bij zeven van de acht teams zitten er jongens met een gele dreiging. Enkel KVC Westerlo kan het weekend zorgenvrij aanvatten op het vlak van de kaartenverzameling.

Voor Lukas Marecek (Lokeren), Dylan Saint-Louis (Beerschot), Ricardo Ippel (Lommel), Pietro Perdichizzi (Union SG), Andrei Camargo (Roeselare), Manuel Angiulli (Virton), Rosa Da Cruz Stelvio (Virton), Mohamed Soumare (Virton) en Mathieu Maertens (OHL) is het uitkijken geblazen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top