Niet te missen: deze sportevenementen kan je in december volgen via Proximus Pickx

Sport | De rechte lijn richting Play-off 1 is ingezet en in de UEFA Champions League is het vechten om de laatste plaatsen in de volgende ronde. Daarnaast zijn de wintersporten baas, want zowel voor de veldrijd(st)ers als voor de skiërs breekt de drukste periode van het jaar aan. En waar zit je beter dan bij Proximus Pickx om dat al dat lekkers vanop de eerste rij te volgen?

Door MF

Deel dit nieuws

Voetbal nationaal

Anderlecht blijft kwakkelen in de Jupiler Pro League, Genk zakt erdoor, Gent staat op en Club Brugge is zijn aura van onoverwinnelijkheid kwijt. Krijgen we in december dan toch nog wat hoop op een spannende titelstrijd? De vele toppers in de laatste maand van het jaar zullen daarin bepalend zijn.

Club Brugge krijgt op 15/12 revelatie KV Mechelen over de vloer, een week later wacht blauw-zwart een warm onthaal in Gent. Anderlecht mag in december bewijzen dat het ook tegen topploegen kan winnen. Het staat achtereenvolgens tegenover Standard (15/12), Genk (22/12) en Antwerp (26/12).

Op tweede kerstdag kan je ook nog genieten van Standard-Gent, de clash der uitdagers. Allemaal te volgen op Proximus Sports met onze experts als commentatoren.

In de Proximus League is de strijd om de tweede periode losgebarsten. OHL wil een promotiefinale overbodig maken, maar er zijn genoeg kapers op de kust voor die tweede periodetitel en ze staan in december tegenover elkaar. Op 1/12 trekt Beerschot naar Union, een week later moeten de Brusselaars naar het Westelse Kuipje.

Voetbal internationaal

Geen betere plek om de UEFA Champions League te volgen dan Proximus Sports. Al het topvoetbal in het Kampioenenbal is integraal te volgen op onze sportkanalen, en vergeet vooral onze Multilive niet, waardoor je alle actie op alle velden kan volgen. Zo kan je in december genieten van deze toppers: Inter-Barcelona (10/12) en Bayern-Tottenham (11/12). Uiteraard vergeten we de Belgische ploegen niet. Genk sluit zijn groepsfase op 10/12 af met een tripje naar Napels, terwijl Club Brugge een dag later Eden Hazard en Thibaut Courtois over de vloer krijgt.

Voor de beloften van beide Belgische topploegen staan dezelfde affiches op de agenda in de UEFA Youth League, ook deze duels zijn integraal te bekijken op Proximus Sports.

Het is uiteraard ook likkebaarden in de Europese topcompetities. En dan kijken we in eerste instantie naar La Liga. Want Eden Hazard mag zich opmaken voor zijn allereerste Clasico. Daarin kijkt hij met Lionel Messi een grootheid in de ogen. Op 18/12 zie je op Eleven Sports of Hazard zijn voet kan zetten naast de 'Vlo'. Voor Barcelona zal dat de tweede clash met een Madrileense topclub in korte tijd zijn, want op 1/12 moet de club al op bezoek bij Atlético.

Ook in Italië kunnen de voetbalfans hun hart ophalen. In één weekend staan daar namelijk twee absolute toppers op de agenda. Op de verjaardag van Sinterklaas krijgt Romelu Lukaku het bezoek van AS Roma. Een zege zal nodig zijn voor Inter wil het Juventus onder druk blijven zitten. De Oude Dame krijgt daags nadien met Lazio wel eveneens een taaie klant tegenover zich.

Al dat moois kan je bewonderen op Eleven Sports, evenals de betere duels in de Bundesliga. In december zijn dat Bayern München-Wolfsburg en Hertha Berlijn-Borussia Mönchengladbach.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, staan in de week van 15 december de kwartfinales van de Engelse League Cup op het programma (17/12 Aston Villa - Liverpool, 18/12 Everton - Leicester). Beide wedstrijden zijn te volgen op Eleven Sports.

Cyclocross

Het is volop winter en dat betekent dat het veldrijden hoogtij viert. Eli Iserbyt was de revelatie van het seizoensbegin, maar ondertussen is Mathieu van der Poel weer van de partij en de wereldkampioen pakte meteen 5 op 5, waaronder het EK. In december kan hij zijn reeks proberen verder te zetten. De Superprestige en de UCI Wereldbeker manches zijn live te volgen op Proximus Sports.
In december houdt de karavaan halt in Zonhoven (op 8/12, met de befaamde put), in Namen (22/12), in Heusden-Zolder (26/12) en tenslotte in Diegem voor de avondcross (29/12).

Basketbal

Het basketbalseizoen is in volle gang, zowel in onze eigen EuroMillions Basketball League als in de NBA.

In eigen land zijn de Antwerp Giants en BC Oostende de te kloppen ploegen. Bergen gaat voorlopig goed mee met de havenploeg in poule A en kan dat op 13/12 nog eens extra in de verf zetten, wanneer Antwerp op bezoek komt. Op 20/12 trekken de Antwerpenaren naar de carnavalstad bij uitstek, waar het lokale Okapi Aalstar voor een warm onthaal zal zorgen. Op tweede kerstdag kan je als toetje ook nog genieten van Brussels tegen Limburg United, de grootste uitdager van Oostende in poule B.

Als kers op de taart is er ook de All Star Game op 28 december, die voor alle Proximus-klanten beschikbaar is op Pickx Live.

In december zijn ook de wedstrijden van BC Oostende en de Antwerp Giants in de Basketball Champions League live en exclusief te zien op Eleven Sports. Dit jaar werden de Antwerpenaren in de poulefase onderverdeeld in groep B bij Europese grootmachten als AEK Athene en Hapoel Jeruzalem. Belgisch kampioen BC Oostende zit in groep A met onder andere de Franse topploeg Strasbourg en het Italiaanse Dinamo Sassari. In elke poule zitten acht teams, de beste vier stoten door naar de knock-outfase van het toernooi.
Afspraken die je niet mag missen: 3/12 BC Oostende - Polski Sukier Torun, 4/12 Hapoel Jerusalem - Antwerp Giants, 10/12 Antwerp Giants - San Pablo Burgos, 11/12 BC Oostende - SIG Strasbourg, 17/12 Unet Holon - BC Oostende, 18/12 Teksüt Bandirma - Antwerp Giants.

Ook over de plas draait de competitie ondertussen op volle toeren. De LA Lakers zijn sterk aan het NBA-seizoen begonnen, tegen Dallas (1/12) en Denver (3/12) kunnen ze bevestigen. Het is ondertussen nog even wachten op de entree van supertalent Zion Williamson. In afwachting gaan de New Orleans Pelicans op 7/12 op bezoek bij Dallas, een dag nadien staan Brooklyn en Denver tegenover elkaar. Zoals ondertussen de gewoonte is, brengt onze redactie wekelijks een voorbeschouwing. Al het NBA-geweld is te volgen op de Eleven Sports zenders 2 en 3.

American football

Eleven Sports pakt ook deze maand uit met een ruim aanbod aan American football. Tweemaal per week kan je live een wedstrijd uit de NFL volgen. Bovendien worden die wedstrijden herhaald én brengt onze redactie een wekelijkse voorbeschouwing en de top & flops van elke speeldag.
In december kan je onder meer genieten van Houston Texans-New England Patriots (1/12), Chicago Bears - Dallas Cowboys (6/12), New England Patriots-Kansas City Chiefs (8/12), LA Rams-Seattle Seahwaks (9/12), Baltimore Ravens-NY Jets (13/12), Dallas Cowboys-Los Angeles Rams (15/12), Pittsburg Steelers-Buffalo Bills (16/12), Tampa Bay Buccaneers-Houston Texas (21/12), San Francisco 49'ers-Los Angeles Rams (22/12), New England Patriots-Buffalo Bills (22/12) et Chicago Bears-Kansas City Chiefs (23/12).

Wintersport

In België moet de eerste sneeuw nog vallen, in het buitenland ligt er gelukkig al genoeg. Legendes Marcel Hirscher en Lindsay Vonn namen afscheid, en dus is het uitkijken naar wie in hun voetsporen treedt. En de wintersportagenda is overvol. In Ostersund staat op 30/11 en 1/12 de eerste WB-manche in de biatlon op het programma, de start van een drukke maand. Met het traditionele Vierschansentoernooi springen we het jaar bovendien op spectaculaire wijze uit. Elk weekend staat er een manche gepland, en alle actie is te volgen op Eurosport.

Esports

Niet iedereen is het er over eens, maar de esports vallen wel degelijk onder de categorie sport. Niet overtuigd? Kijk op 30/11 en 1/12 dan maar naar het ESL Proximus Championship. Dan staat het finale event voor CSGO en League of Legends op het programma, live te zien op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top