Road to the Final: TimeOut Esports

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de League of Legends play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Deze keer kijken we naar de derde seed, TimeOut Esports.

TimeOut Esports groeide doorheen de groepsfase uit tot één van de grootste verrassingen van de ESL Proximus League of Legends competitie. Ze verloren hun openingswedstrijd tegen Glorious Gaming, maar herpakten zich daarna en bleven maar liefst vier wedstrijden op rij ongeslagen. Toch bleef het stil tegen de twee grootste teams, Sector One en Aethra Esports, waar ze op de laatste en voorlaatste speeldag nog een verlies tegen te verwerken kregen.

De grootste kracht van TimeOut Esports zijn zonder twijfel hun individuele spelers, die allemaal de nodige kwaliteit bezitten om op hoog niveau mee te doen. Dat bewezen ze onder andere tegen Zeeman op de vierde speeldag. Toch hebben ze het nog lastig tegen teams die een blok kunnen opgooien en sterk zijn als collectief, wat we zagen in hun wedstrijden tegen Aethra en Sector One. Een probleem dat ze zullen moeten zien op te lossen voor de play-offs.

In de play-offs komen ze in de halve finale alvast Sector One tegen, één van de twee topfavorieten. Dat belooft een interessante match-up te worden, want ook Sector One heeft sterke individuele spelers in de rangen. Als TimeOut een vroege voorsprong kan uitbouwen, zou het nog wel eens interessant kunnen worden.