UPDATE KSV Roeselare stopt samenwerking met Gretarsson; ex-bondscoach Fiji neemt over

Sport | KSV Roeselare heeft woensdagochtend bekend gemaakt dat het per direct de samenwerking met coach Arnar Gretarsson stopzet. De IJslander was nog maar van deze zomer actief op Schiervelde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het ontslag van Gretarsson komt ietwat verrassend, want de IJslander kwam in moeilijke omstandigheden toe bij Roeselare (bijna geen spelers, heel wat onduidelijkheid over de toekomst). Toch kon hij op relatief korte termijn een ploeg smeden en - vooral in eigen huis - de nodige punten rapen.

Afgelopen weekend pakte Gretarsson met Roeselare ook het eerste uitpunt van het seizoen dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Virton. Komend weekend staat de degradatieclash tegen Lommel op het programma.

Balans

In de vijftien wedstrijden die Roeselare onder Gretarsson speelde werden er negen verloren. Drie keer werd er gewonnen en drie keer speelden de West-Vlamingen gelijk. Roeselare scoorde 19 goals en kreeg er 30 binnen. De 0-5 forfaitnederlaag tegen Virton hebben we niet meegeteld.

UPDATE

De club maakte zopas bekend dat Christophe Gamel de job van Gretarsson ad-interim overneemt. 

"Christophe Gamel (11.08.1972, Meaux, FRA) wordt vanaf vandaag toegevoegd aan de technische staf. De 47-jarige Fransman neemt de rol van interim-coach", klinkt het op de officiële website. "Gamel, in het bezit van een UEFA Pro License, werkte reeds voor verschillende Franse en Italiaanse clubs vooralleer hij aan de slag ging in Qatar en Hongarije. Hij was ook assistent-coach van het vrouwenteam van Paris Saint-Germain. Zijn laatste opdracht was er één als bondscoach van Fiji. Hij verbleef er twee en een half jaar, tot eind augustus 2019."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top