Proximus ePro League : speeldag 15

Het eindsignaal weerklinkt over de Proximus ePro League. De reguliere competitie zit erop en de top 6 is bekend. Vijftien speeldagen lang hebben de esporters het beste van zichzelf gegeven, maar op het einde krijgen slechts zes spelers een ticket voor de eindronde. Net voor de meet kennen we dan ook de twee grote verliezers: Anderlecht en KV Mechelen.

Anderlecht nam het op de laatste speeldag op tegen STVV, de winnaar van de competitie. Door deze overwinning overigens met een straatlengte voorsprong. Het mag duidelijk zijn: niemand kon Elias Bray iets in de weg leggen. Ook Bryan Moeyaert en Anderlecht niet. Paars-wit verloor kansloos met 3-1 tegen en moet het ticket voor de einderonde afstaan aan de grote rivaal uit Brugge.

Want Club Brugge deed wél wat het moest doen, namelijk winnen tegen Eupen. De Panda’s toonden zich dit seizoen als reuzendoder, maar Laurientens liet zich niet temmen. Hij won verdiend met 1-5 en haalt zo in extremis het ticket binnen. Blauw-zwarte extase, paars-witte droefenis: de parallel met de Jupiler Pro League is treffend.

De grote verliezer van de laatste speeldag is KV Mechelen. Ook Joas Drost had nog een kans om zich te plaatsen, maar dan moest hij wel voorbij het sterke Racing Genk. Dat lukte de Nederlander niet, waardoor ook zijn seizoen erop zit. Met opgeheven hoofd mag hij het toneel verlaten, want de enige buitenlandse speler uit de competitie liet erg fraaie dingen zien in de Proximus ePro League. Het wordt ook uitkijken wat de jonge Abdullah Waiss kan aanrichten tegen de profs. Hij toonde met Racing Genk meermaals zijn talent dit seizoen.

De grote overwinnaar van deze competitie kennen we al, maar ook Standard en Zulte Waregem verdienen minstens een eervolle vermelding. Sheva hield lange tijd tred met STVV, maar moest op de voorlaatste speeldag toch zijn meerdere erkennen in Bray. Op de laatste speeldag bewees Geoffrey Meghoe met Zulte Waregem dat hij zijn voet naast de sterke Sheva kan zetten. Het werd 2-2. Beide spelers waren al zeker van een ticket voor de volgende ronde.

Het laatste ticket staat op naam van Florian Vandamme en Charleroi. Hij kende geen probleem met KV Kortrijk en won verdiend met 4-0. Zo verzekerde ook hij zich van een plaats bij de laatste zes.

Het werd dus een spannende ontknoping van de Proximus ePro League en het is nu al uitkijken naar de Play-offs, waarin deze zes zich mogen meten met de profspelers. Je kan bij ons terecht voor de voorbeschouwing op dit eindtornooi.