Proximus ePro League : speeldag 14

Ere wie ere toekomt: de winnaar van de reguliere competitie is bekend. Elias Bray eindigt met STVV op de eerste plaats en dat is meer dan verdiend. De 1-3 zege tegen eerste achtervolger Standard, heeft die titel de glans gegeven die het verdient. De 18-jarige esporter uit Doornik is duidelijk de sterkste van het pak en mag zich nu meten met de profs. Ook Standard mag zich met opgeheven hoofd voorbereiden op het eindtornooi.

Club Brugge won tegen stadsrivaal Cercle Brugge en heeft de top 6 nu binnen handbereik. Blauw-zwart moet wel rekenen op puntenverlies van de concurrentie en bovendien zelf nog eens de volle buit pakken tegen Eupen, dat zich alweer kranig weerde. Nu was het KV Mechelen dat zijn tanden stuk beet op de Panda’s, die Joas Drost zo een zure nederlaag verkopen. De Nederlander heeft nu bovendien een moeilijke wedstrijd tegen Genk voor de kiezen.

De Limburgers wonnen wél en zijn daarmee zo goed als zeker van een plekje in de top 6. Genk had wel weinig overschot tegen KV Oostende, maar pakt de drie gouden punten wel. Net als Zulte Waregem, dat zijn opmars helemaal heeft kunnen verzilveren met een zege tegen Anderlecht. Zo verzekert Geoffrey Meghoe zich van een plaats bij de eerste 6 en neemt ook hij met een bijzonder lekker gevoel deel aan het eindtornooi.

Een deelname waar ook Florian Vandamme nog van droomt. Hij won, alweer, overtuigend van AA Gent met een duidelijke 2-5. Zo springt hij in de top 6 en kan hij die plek op de laatste speeldag verdedigen.

Met KV Mechelen, Club Brugge, Anderlecht, Charleroi en, in iets mindere mate, Racing Genk; zijn er nog vijf ploegen in de running voor de laatste drie tickets. Wie haalt het op de laatste speeldag net niet en wie zal mogen vieren?