Proximus ePro League : speeldag 13

Alsof de competitie nog niet spannend genoeg was… De resultaten van speeldag 13 hebben voor enkele verrassende wendingen gezorgd. Club Brugge leeft nog en laat Racing Genk bibberen. KV Mechelen zet zijn voet naast STVV, maar dreigt wel uit de top 6 te vallen. En Charleroi verrast de sterke Sheva, maar tuimelt wel uit de eerste zes.

Laurens Geenens speelde de match van de laatste kans met Club Brugge, maar greep die ook met beide handen. Hij won met 1-2 van Racing Genk en nadert zo tot op drie punten van de zesde plek. Bovendien lijkt het programma van Club nu gunstig, maar dat betekent in de Proximus ePro League eigenlijk bitter weinig. Racing Genk daarentegen moet nu nog vol aan de bak door de nederlaag.

Zulte Waregem zit dan weer helemaal op toerental en lijkt de eindstrijd te gaan halen. Geoffrey Meghoe kende geen genade met KVK en haalde het vlot met 5-0. Zo springt Zulte Waregem naar de derde plek. Een ander doelpuntenfestijn zagen we in de strijd tussen Cercle Brugge en AA Gent. De Buffalo’s laten het hoofd helemaal zakken na de teleurstellende resultaten van de voorbije weken en gingen nu met 4-0 de boot in tegen Cercle Brugge. Over en uit voor Gent.
 
Een ander verhaal voor Anderlecht, dat met 0-1 won van Waasland-Beveren en zo een prima zaak doet in het klassement. Paars-wit laat Charleroi achter zich en verovert plaats 5. Daar vergezelt het KV Mechelen, dat na een spektakelwedstrijd (3-3) tegen leider STVV net nog in de top 6 staat. De match leverde 6 doelpunten op, maar met één puntje schiet KV Mechelen niet veel op.
 
Ook Charleroi en Standard speelden 3-3 gelijk en daarmee tuimelt Charleroi ook uit de top 6. Een gelijkspel tegen Sheva is zeker geen slecht resultaat voor Florian Vandamme, maar die heeft nu nog twee wedstrijden om zich bij de eerste zes te knokken.
 
Met nog twee wedstrijden te gaan is de spanning te snijden. Niemand kan voorspellen wie de tickets in de wacht zal slepen, maar nét dat maakt deze competitie zo bijzonder.