Proximus ePro League : speeldag 12

Vervelen doen we ons niet met de Proximus ePro League. Niet alleen zagen we alweer heel wat doelpunten, ook de spanning is te snijden. Het is steeds weer moeilijk in te schatten wie de drie punten pakt, op enkele zekerheden na dan.

De zekerheden, dat zijn Standard en STVV. Beide ploegen blijven de overwinningen opstapelen en doen dat ook op overtuigende wijze. Zo won Standard met 4-0 van Antwerp, terwijl STVV met een 0-2 zege AA Gent definitief uit de race voor de eerste zes kegelt. De Buffalo's staan maar liefst zeven punten achter de nummer zes uit het klassement, Zulte Waregem.

Inderdaad, Geoffrey Meghoe won met 1-2 van KV Oostende en springt op die manier in de top 6. Hij profiteert daarmee optimaal van het puntenverlies van Anderlecht, dat tevreden moest zijn met een gelijkspel tegen Eupen. Zo wordt Sven Mertens met de Panda's plots scherprechter in de strijd voor de play-offs.

Die play-offs lijken dan weer ver weg voor Club Brugge. Blauw-zwart verloor met zware 2-5 cijfers van Charleroi. Florian Vandamme doet daarmee een uitstekende zaak, maar Laurens Geenens staat zo wel op vier punten van de zesde plek. Met nog drie wedstrijden op het programma lijkt het een onmogelijke opdracht te worden voor Club om nog een ticketje te bemachtigen.

Door het puntenverlies van Anderlecht en Club Brugge kon KV Mechelen een gouden zaak doen in het klassement, maar Joas Drost raakte niet voorbij Waasland-Beveren. Door het gelijkspel ziet Mechelen Racing Genk plek drie grijpen. De Limburgers zijn door de 1-2 overwinning tegen KV Kortrijk zo goed als zeker van een plaatsje bij de eerste zes. Abdullah Waiss toonde dit seizoen meermaals dat hij over de nodige kwaliteiten beschikt om dit niet meer uit handen te geven.