Proximus ePro League : speeldag 11

Het einde van de reguliere competitie is in zicht en wie nu pijnlijk puntenverlies lijdt, kan zijn dromen stilaan beginnen opbergen. Veel wedstrijden om het nog recht te trekken zijn er niet meer, dus het is erop of eronder voor de ploegen die nog meestrijden voor een ticket voor de play-offs.

AA Gent begon goed aan het seizoen en draaide geruime tijd vlot mee bovenin, maar lijkt de rol met de eindstreep in zicht, toch te moeten lossen. Op speeldag 11 bleek Eupen te sterk voor Maxime Gooyvaerts. Eén blik op het klassement, zegt voldoende. De top 6 halen wordt een erg moeilijke opgave. Gent moet nu namelijk al 4 punten ophalen in evenveel wedstrijden.

Club Brugge, Charleroi en Zulte Waregem deden wel wat ze moesten doen en wonnen hun wedstrijden. Daarmee houden de challengers hun kansen gaaf en leggen ze de druk bij Anderlecht en Racing Genk, die niet konden winnen.

Genk verloor tegen de sterke Timour Warimont. Standard is zo goed als zeker van de top 6 en mag zich al voorbereiden op de play-offs. Voor Abdullah Waiss worden het nog spannende wedstrijden, want met slechts twee puntjes voorsprong op Charleroi en Zulte Waregem, mag hij zich geen misstap meer veroorloven.

Dat geldt ook voor Bryan Moeyaert en Anderlecht. De topper tegen KV Mechelen werd gewonnen door de Nederlander Joas Drost, die met die zege ook meteen een uitstekende zaak doet in het klassement. Paars-wit voelt daarentegen de hete adem van de achtervolgers in de nek.

Leider STVV blijft ondertussen gewoon winnen. Geen monsterscore deze keer, maar de nipte 1-0 overwinning tegen Cercle Brugge zorgt er wel weer voor dat hij zijn leidersplaats behoudt. Enkel Standard kan de jonge Elias Bray nog iets in de weg leggen.