Proximus ePro League : speeldag 10

We kregen enkele serieuze verrassingen voorgeschoteld op speeldag 10. Zo liet leider STVV punten liggen tegen Eupen en kregen zowel Club Brugge als AA Gent een ferme tik te verwerken. De toppers op speeldag 10 hebben dus geen muis gebaard.

Timour Warrimont is aan een goed seizoen bezig en dat mocht Laurientes met Club Brugge zelf ondervinden. Standard smeerde blauw-zwart een 4-0 pandoering aan en trapt de Bruggelingen daarmee meteen uit de top 6. Door het gelijkspel van Zayror tegen Eupen, verkleint Sheva de kloof en nadert hij tot op drie punten van de leider.

Ook AA Gent tuimelt voorlopig uit de top 6. Bryan Moeyaert bleek te sterk voor ClocherZ en Anderlecht doet zo ook een uitstekende zaak in het klassement. Paars-wit heeft stilaan een geruststellende voorsprong bij elkaar gevoetbald en mag stilaan naar boven beginnen kijken.

Daar zien de Brusselaars naast STVV en Standard ook nog Racing Genk pronken op een mooie derde plek. Abdullah Waiss won met 0-2 van Antwerp en blijft zo eenvoudig meedraaien in de hoogste regionen van het klassement. Antwerp is na tien speeldagen nog steeds op zoek naar de eerste punten.

Vanaf plaats vijf worden de plaatsjes week na week duurder. Deze keer vinden we KV Mechelen en Charleroi terug op die plekjes. Joas Drost won met het kleinste verschil van Cercle Brugge en blijft daarmee ook in het kielzog van Anderlecht. Charleroi speelde 1-1 gelijk tegen Zulte Waregem, een rechtstreekse concurrent. Door de nederlagen van Gent en Club Brugge is de puntendeling wel een goed resultaat.