Proximus ePro League : speeldag 9

Negen speeldagen ver zijn we ondertussen al, en de esporters beginnen elkaar goed te kennen. De sterktes, maar ook de zwaktes van elke speler beginnen stilaan duidelijk te worden. Eén speler blijkt duidelijk de meest complete te zijn. Zonder twijfel is Zayror de beste gamer van de competitie. Ook nu weer had de jonge gamer uit Doornik geen kind aan KV Oostende. Een duidelijke 1-3 en een nieuwe driepunter zijn het logische gevolg van zijn dominantie.

Ook Standard lijkt zich vlot te handhaven in de top 6. Een wedstrijd tegen KV Kortrijk is normaal gezien geen lachtertje, maar Sheva trok met 1-3 wel eenvoudig aan het langste eind. Daarmee doen de Rouches ook een gouden zaak in het klassement, want de eerste kloof begint zich te vormen.

Vanaf plaats drie is het dan weer een keiharde strijd. Elke week ziet de top 6 er anders uit en dat is ook nu weer niet anders. Voor de speeldag was het al duidelijk dat Anderlecht en Club Brugge met een zege in de top 6 gingen staan. Beide ploegen deden wat ze moesten doen, al hebben de overwinningen wel veel moeite gekost. Blauw-zwart won na een doelpuntrijke partij van Antwerp met 3-2 en wipt naar plaats 6. The Great Old blijft zo met lege handen achter en staat helemaal alleen op de laatste plek. Ook Anderlecht won met het kleinste verschil van Moeskroen, maar staat door die overwinning wel knap op de vierde plaats.

Beide ploegen maakten een mooie sprong door de nederlaag van Charleroi. Abdullah Waiss heeft zijn wisselvallige start achter zich gelaten en zette Florian Vandamme eenvoudig weg met 3-0. AA Gent en KV Mechelen deelden de punten dan weer. KV Mechelen duwt AA Gent zo lichtjes uit de top 6, maar ziet de tegenstand wel erg dichtbij komen.

Op kousenvoeten is hij dichterbij gekropen, maar Geoffrey Meghoe staat door zijn zege tegen Waasland-Beveren wel op de rand van de eerste zes. Zulte Waregem wurmt zich zo op een knappe manier tussen de kanshebbers. En dat zijn er na negen speeldagen maar liefst negen. Zonder grote verrassingen maken deze negen ploegen onderling uit wie het tegen de profs mag opnemen.