Proximus ePro League : speeldag 8

Een doelpuntenfestijn op speeldag 8, maar ook heel wat puntendelingen. Spektakel, maar geen punten; daar kunnen niet alle clubs tevreden mee zijn. De 5-3 tussen Waasland-Beveren en Eupen was een aangenaam kijkspel en eentje waarmee de Waaslander de droom op de top 6 gaaf weten te houden.

Die droom leeft nog bij enkele ploegen. Zo won Zulte Waregem van Antwerp en komt het weer op een zucht van die eerste zes. Het komt met die drie punten op gelijke hoogte van Club Brugge, dat niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel tegen KV Kortrijk. Veel doelpunten dus, maar met één puntje schieten de West-Vlaamse ploegen bitter weinig op.

Een 3-3 werd ook het resultaat tussen Charleroi en KV Mechelen. Beide ploegen behouden zo hun plek bij de eerste zes, maar missen ook wel dé kans om zich daar steviger in te nestelen. Ze zien bijvoorbeeld Anderlecht naderen tot op één punt. Paars-wit had weinig overschot tegen Cercle Brugge, maar dat zal Bryan Moeyaert worst wezen.

Wie ook weinig overschot had? Elias “Zayror” Bray en STVV kenden een iets mindere dag tegen Moeskroen, maar ook lastige wedstrijden weet de 18-jarige topper over de streep te trekken. Net daarom lijkt niets of niemand hem iets in de weg te zullen leggen in de reguliere competitie.

De topper van de achtste speeldag baarde dan weer een muis. Racing Genk en AA Gent vonden op deze doelpuntrijke speeldag de weg naar doel niet. Met één puntje blijven beide ploegen wel in de top 6 staan, maar helemaal tevreden kunnen ze toch niet zijn. Genk ziet Standard, dat met 2-1 afstand nam van KV Oostende, de tweede plaats veroveren. AA Gent ziet de concurrentie naderen.