Road to the Final: Sector One

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de League of Legends play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Deze keer kijken we naar één van de favorieten, Sector One.

Sector One bewees tijdens de groepsfase dat het één van de grote kanshebbers is om uiteindelijk met de trofee huiswaarts te keren. Daarvoor zal het wel voorbij TimeOut Esports moeten. Belangrijker nog; het zal Aethra Esports moeten verslaan (als Aethra wint van Zeeman), tegen wie ze tijdens het seizoen het onderspit moesten delven. Sector One versloeg echter wel elk ander team dat ze in de groepsfase tegenkwamen.

Daarnaast beschikt de Belgische organisatie ook over een jong en capabel roster, dat al de nodige ervaring op LAN heeft opgedaan. Met Jeroen “Night” Segers hebben ze bijvoorbeeld één van de beste Belgische mid laners in hun rangen. Ook jungler Michael “Joekie” Gielisse bewees al meerdere keren dat hij een wedstrijd in de beslissende plooi kan leggen. Nederlandse ADC Luc “Barrage” van Gestel toonde ook al meerdere keren dat hij deel uitmaakt van de absolute top in de Benelux.

Het eerste obstakel dat ze zondag tegenkomen is TimeOut Esports, dat zich in de kijker wist te spelen als één van de verrassingen dit seizoen. Als ze daar in slagen wacht hen in de finale Aethra Esports of Zeeman.