Proximus ePro League : speeldag 7

19/21, dat is het straffe rapport van Elias “Zayror” Bray. De jonge speler van STVV laat daarmee de concurrentie nu al ruim achter zich, want eerste achtervolger Racing Genk staat ondertussen al vijf punten in het krijt. Racing Genk deelt die tweede plek wel met maar liefst drie andere ploegen. Het mag dus duidelijk zijn dat de strijd bovenin helemaal losgebarsten is.

Dat komt vooral door enkele straffe uitslagen van deze speeldag. Anderlecht won van aartsrivaal Club Brugge met 4-2. Daarmee komt Bryan Moeyaert op gelijke hoogte van blauw-zwart en staan beide ploegen net niet in de top 6.
 
De concurrentie is daarvoor gewoon te groot. Standard deelde rake klappen uit aan KV Mechelen en maakt door de 1-3 overwinning een sprongetje in het klassement. Charleroi, die andere Waalse ploeg in de top 6, kon dan weer voor de tweede speeldag op rij niet winnen. Deze keer raakte het niet voorbij een stug Eupen. Door het puntenverlies van de concurrenten, hoeven de Zebra’s wel niet te panikeren.
 
Zo speelde Zulte Waregem gelijk tegen Racing Genk, waardoor Abdullah Waiss STVV weer twee punten ziet uitlopen. De Kanaries zijn daardoor dé winnaar van deze speeldag, al delen ze die prijs misschien wel met AA Gent en Standard. Gent was de betere van Moeskroen en sprint daarmee ook opnieuw in de top 6.
 
De top 6, daar hebben andere ploegen dan weer een mirakel voor nodig. KV Oostende speelde wel opnieuw gelijk tegen Waasland-Beveren, maar bengelt nog steeds onderin. De rode lantaarn is wel nog steeds voor Antwerp, dat met 4-1 serieus de boot inging. Cercle geeft met de ruime zege een voorlopig bleek seizoen wat kleur.