Proximus ePro League : speeldag 5

De solden zijn begonnen en dat heeft de esporters blijkbaar geïnspireerd, want de doelpunten vlogen deze keer de deur uit. De eerste conclusies kunnen ook al voorzichtig getrokken worden na vijf speeldagen.

Ere wie ere toekomt, Elias “Zayror” Bray en STVV domineren de competitie voorlopig. Momenteel lijkt geen enkele ploeg opgewassen tegen het jonge geweld uit Doornik. Deze keer werd Antwerp het slachtoffer, want Vincent “vincinator1” Liégois kreeg er maar liefst 7 om de oren. Het niveauverschil tussen de eerste en de laatste blijkt dus ontzettend groot.

Nog een conclusie die we kunnen trekken, de topploegen moeten vol aan de bak als ze een plekje in de top 6 willen bemachtigen. Anderlecht kon ook nu geen punten sprokkelen. Abdullah Waiss heeft met Racing Genk opnieuw de goede vorm te pakken en had geen problemen met Bryan Moeyaert. Het werd 0-3. Ook Club Brugge heeft opnieuw wat hoop gesprokkeld met een deugddoende overwinning tegen rivaal AA Gent. Door de 1-4-overwinning komt blauw-zwart wat dichter bij de top 6.

Van die top 6 kunnen andere ploegen alleen maar dromen. KV Oostende verloor alweer met het kleinste verschil. De 4-3 tegen KV Mechelen leverde dan wel heel wat doelpunten en spektakel op, maar punten verdienen de Kustboys er alweer niet mee. Ook Cercle Brugge schiet met een puntje tegen Zulte Waregem niet veel op. Geoffrey “Blakerevenge” Meghoe kan met Zulte voor de tweede keer op rij niet winnen. Ook Waasland-Beveren moest tegen Standard zijn meerdere erkennen. Door de zege (4-2) nestelen de Rouches zich ietsje steviger in de top 6.

De laatste conclusie die we nog even willen delen, is de paralel tussen het Charleroi in de Jupiler Pro League en het Charleroi in de Proximus ePro League. De Zebra’s draaien ook op de virtuele velden vlot mee bovenin het klassement. Tegen Moeskroen liep het ietsje minder vlot dan in de voorbije wedstrijden, maar de zege was toch opnieuw voor Florian “Didista” Vandamme. Na vijf speeldagen is de spanning in het klassement te snijden. Dat belooft alvast voor het vervolg van de competitie.