Een wedstrijd tussen Anderlecht en Standard, een strijd voor de leidersplaats tussen STVV en Zulte Waregem en belangrijke wedstrijden voor Club Brugge en Racing Genk. Speeldag 4 was er eentje om te onthouden.

Proximus ePro League : speeldag 4

Vooraf was het vooral uitkijken naar de klassieker tussen Anderlecht en Standard. Paars-wit heeft zijn start wat gemist en kon de drie punten gebruiken. Standard kon dan weer een ferme tik uitdelen aan de aartsrivaal uit Brussel, maar die kwam er niet. Bryan Moeyaert liet zich niet verschalken door Timour “Sheva” Warrimont en hield de jonge speler uit Herstal op 1-1. Daarmee schiet hij wel niet bijster veel op in het klassement, maar hij lost de voeling met de top 6 wel niet.

Dat geldt ook voor Club Brugge en Laurens “Laurientes” Geenens, want blauw-zwart kon zich na de opdoffer tegen STVV geen nieuw puntenverlies veroorloven. De Nederlander Joas Drost speelt dan weer ijzersterk met KV Mechelen en stond helemaal bovenaan. Na een boeiende partij deelden beide spelers de punten. Club houdt zo zijn kansen op de top 6 gaaf.

STVV mocht zich dan weer meten Zulte Waregem. Beide ploegen begonnen uitstekend aan de competitie en mochten na de puntendeling tussen Club en KV Mechelen dromen van de leidersplaats. Na een beklijvende partij mochten de Kanaries zich kronen tot winnaar van de speeldag. De Truienaars staan na de 0-1-zege tegen Zulte fier alleen op kop.

Onderin blijven zowel Antwerp als KV Oostende puntenloos op de laatste plaats staan. Antwerp raakte niet voorbij Eupen, dat door die zege wel een mooie sprong maakt in het klassement. KV Oostende verloor dan weer van AA Gent, dat steviger in de top 6 komt te staan. De Buffalo’s krijgen gezelschap van het sterke Charleroi. Na een vlotte zege tegen Anderlecht was nu Cercle Brugge niet opgewassen tegen Florian “Didista” Vandamme. Het werd 4-1, waardoor Charleroi naar een gedeelde tweede plek springt. Daarmee laat het ook Waasland-Beveren achter zich. De Waaslanders verloren tegen Racing Genk en zien de Limburgers haasje-over doen.