Tops en flops van Week 12 in de NFL

De 49ers maken hun punt, Michael Thomas is koning in de lucht, Raiders gaan ten onder bij de Jets en Mason Rudolph heeft zijn kans in Pittsburgh verkeken. Dit zijn de tops en flops van week 12 in de NFL.

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.

De speler van de week – Michael Thomas (New Orleans Saints)

10 recepties, 101 yards en 1 touchdown: in de aanval van de Saints kan Michael Thomas  goede stats voorleggen. Wat echter uitzonderlijk is, is de regelmaat waarvan hij de jongste maanden getuigt. Het is immers al zijn vijfde wedstrijd op rij waarin Thomas ten minste zorgt voor 8 recepties en 100 yards. Sinds het begin van het seizoen heeft hij al 104 ballen gepakt voor 1242 yards, dus gemiddeld bijna 12 yards per receptie. Indrukwekkend.

De ploeg van de week – San Francisco 49ers

Wat een wedstrijd van San Francisco tegen de Packers! In deze clash van de NFC lieten de 49ers hun tegenstanders geen schijn van kans. Vanaf hun eerste drive veroorzaakte de verdediging uit Californië voor een fumble van Aaron Rodgers en kregen ze de bal te pakken. Het begin van een lange kruisweg voor de quarterback van Green Bay. In totaal zorgde de verdediging van de Niners voor 5 sacks en beperkte die Rodgers tot 104 yards. In de aanval was Jimmy Garoppolo op geen fout te betrappen en klopte het game plan. De touchdown van George Kittle is er een bewijs van: de offense zorgt voor afleiding en plaatst zich om een run te beschermen, Kittle baant zich een weg door de defense en moet alleen maar de pass ontvangen en naar de end zone lopen. (Foto : Nick Bosa)

De slechte leerling van de week – Mason Rudolph

Door de blessure van Ben Roethlisberger aan het begin van dit seizoen had Mason Rudolph een gouden kans om, waarom niet, Big Ben, op pensioen te sturen. Maar na 8 wedstrijden waarin hij als basisspeler startte, werd hij naar de bank verwezen door Mike Tomlin. Naast weinig indrukwekkende stats (12 TD, 9 INT en een rating van 80,3) lijkt hij week na week slechter te worden. Zijn vervanger Devlin Hodges gooide een TD van 79 yards bij zijn eerste drive (video). Hij maakt dus veel kans om volgende week de aanval van Pittsburgh te leiden tegen de Browns.

De flopploeg van de week – De NFC East

Het is bijzonder moeilijk om deze week de flopploeg aan te duiden, de Cowboys of de Eagles. Tegen de Patriots toonde Dallas nog maar eens dat het niet in staat is om de grote ploegen stokken in de wielen te steken. Coach Jason Garrett (links) vond geen oplossing tegen de uitstekende verdediging van New England en toonde soms te weinig durf.

De Eagles lijken nog meer in de penarie te zitten, met een aanval in grote moeilijkheden. Als exponent: Carson Wentz (rechts) die twee intercepties gooide en voor twee fumbles zorgde tegen de Seahawks.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?