ESL Proximus: Welke teams haalden de Play-offs niet?

We naderen ondertussen de play-offs van ESL Proximus voor zowel League of Legends als CS:GO, waar de vier beste teams uit de groepsfase het tegen elkaar zullen opnemen. Toch zijn we het seizoen gestart met acht teams, waarvan er vier zich dus niet wisten te plaatsen. Laten we daarom eens een kijkje nemen naar de teams die het niet haalden.

CS:GO

Het eerste team dat geen plekje in de play-offs wist te behalen was One One Esports. Zij begonnen nochtans aan het seizoen als een team dat mogelijk voor een verrassing kon zorgen, maar ze kwamen net tekort om de vierde plaats in de wacht te slepen, onder meer door een pijnlijke nederlaag tegen TimeOut esports op de tweede speeldag. Toch klopten ze op de laatste speeldag Game Fist, maar het mocht niet meer baten aangezien de round difference te groot was.

TimeOut Esports en myNEC eindigden respectievelijk op de zesde en zevende plaats. Beide teams wisten twee overwinningen in de wacht te slepen, maar TimeOut Esports deed het beter qua round difference. TimeOut Esports maakte zelfs nog kans op een plekje in de play-offs op de zesde speeldag, maar ze verloren van myNEC in overtime met 17-19. De jongens van myNEC zouden daarna ook nog eens hun laatste wedstrijd gaan winnen. Die laatste wedstrijd speelden ze tegen Crystal Gaming, dat zonder overwinning achterblijft. Zij deden nooit beter dan zeven gewonnen rondes.

League of Legends

In de League of Legends competitie was het vooral razend spannend om de vierde plek, want Zeeman en 7AM stonden daarvoor in rechtstreekse concurrentie. Uiteindelijk trok Zeeman aan het langste eind en eindigt 7AM net buiten de play-offs. Toch mogen zij erg trots zijn op hun seizoen met overwinningen tegen Brussels Guardians en Glorious Gaming BE. Glorious Gaming BE eindigde op de zesde plaats met een 2-5 record. Zij mogen zich vooral optrekken aan hun overwinningen tegen revelatie TimeOut Esports op de eerste speeldag.

Op de zevende en achtste plaats vinden we Brussels Guardians en D1Boys terug. Beide teams wisten één overwinning uit de brand te slepen en bleven dus niet scoreloos. Ze toonden allebei enorm veel potentiëel en het wordt interessant om te zien wat hun rosters in de toekomst presteren. Brussels Guardians won het onderling duel van D1Boys, terwijl D1Boys op de laatste speeldag won van Glorious Gaming.