Road to the Finals: Aethra Esports

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de League of Legends play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Deze keer kijken we naar onze eerste play-off kandidaat, Aethra Esports BE.

Aethra Esports heeft er een fantastische groepsfase opzitten in ESL Proximus. Ze bleven namelijk volledig ongeslagen en sleepten zo dan ook de eerste seed in de wacht. Ze bewezen zich keer op keer in hun wedstrijden en toonden dat ze ook de grootste teams van de competitie opzij konden zetten door slim te draften en prachtig samen te werken. Het beste voorbeeld daarvan kregen we te zien op speeldag vijf, toen ze het opnamen tegen rechtstreekse concurrent Sector One.

De rode draad en één van de sterkste punten van Aethra Esports is hun sterke en consistente bot lane, met support Thomas “Atrocez” Dijk en AD Carry Job “Slyv3r” Goossens. Zij kenmerkten zich vooral door hun sterke laning phase die de rest van het team de nodige ademruimte gaf.

In hun halve finale nemen ze het op tegen de vierde seed van de groepsfase, Zeeman. Op de tweede speeldag wist Aethra Esports al eens de bovenhand te nemen tegen Zeeman, maar hun tegenstander kende de afgelopen en laatste weken van ESL Proximus een serieuze boost en ze gaan met vertrouwen de play-offs in. Toch is Aethra Esports de onmiskenbare favoriet en de grootste kanshebber om met de eindwinst huiswaarts te keren komende zondag.