STATS of the week 1B: koplopers nemen snipperweekend

Sport | Op de zestiende speeldag van de Proximus League is er niet al te veel veranderd aan de kop van de individuele klassementen. Het rechtstreekse duel tussen Henry (OHL) en Abrahams (Westerlo) leverde niets op en ook bij de assists én de clean sheets veranderde er zo goed als niks helemaal bovenaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de topschutterslijst hebben Henry en Abrahams nog wel een klein gaatje met de achtervolgers. Want ook in het achterveld konden niet al te veel spelers een goaltje meepikken. Brüls klimt naar een gedeelde derde plaats en Beridze en Stelvio Cruz schuiven ook wat verder op, zonder een direct gevaar te betekenen voor de koplopers.

8. Henry (OHL)
7. Abrahams (Westerlo)
5. Maertens (OHL), Nielsen (Union), Couturier (Virton), Holzhauser (Beerschot), Bruls (Westerlo)
4. Naessens (Roeselare), Beridze (Lokeren), Cruz (Virton)
3. Hendrickx (Lommel), Saviour (Roeselare), Nouri (Roeselare)

Bij de assists was er de prachtige vrijschop van Holzhauser waar de goal van Bourdin uiteindelijk uit verder kwam, maar die pegel van de Oostenrijker kan natuurlijk niet als een directe assist aanzien worden. Daardoor blijft de middenvelder van Beerschot voorlopig nog steeds in het kielzog van koploper Nielsen.

6. Nielsen (Union)
5. Holzhauser (Beerschot)
4. Teuma (Union), Brüls (Westerlo)
3. Henry (OHL), Jordanov (Virton), Lecomte (Virton), Aguemon (OHL), Rommens (Roeselare), Mercier (OHL), Saviour (Roeselare), Van Hyfte (OHL), Van Eenoo (Westerlo)

Op de zestiende speeldag konden enkel Svedkauskas en Saussez de nul houden. Zij schuiven broederlijk samen op naar een gedeelde derde plaats in het klassement.

7. Henkinet (OHL)
5. Özer (Westerlo)
4. Moris (Virton), Vanhamel (Beerschot), Svedkauskas (Lommel), Saussez (Union)

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top