CLOUSEAU

Festivals | Lucky 13! Clouseau heeft zijn dertiende album aan de wereld overgemaakt.
‘Tweesprong’ (2019) is de opvolger en tegelijkertijd ook de tegenhanger van ‘Clouseau Danst’ (2016). Koen en Kris Wauters schrappen deze keer alles wat te frivool of te vrijblijvend is en gaan behoorlijk diep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat valt ook te begrijpen. De broers zijn ondertussen al 30 jaar actief. Een tekstlijn uit een ver verleden als ‘De Swenti’s spreken Swentisch, dat is volstrekt normaal’ wordt dan toch stilaan iets om te vermijden.

‘Ik denk dat dit de plaat is die het dichtst bij ons ligt, als muzikant en als schrijver’, zegt Kris. De productie is voor het eerst helemaal in zijn handen, de teksten komen - ook - van Stefaan Fernande, Frank Boeijen, Jan Leyers en Frank Vander linden.

Clouseau blijft ook na drie decennia jaar relevant en verrassend. Dat frisse weerspiegelt zich ook in de tournee die bij ‘Tweesprong’ hoort. Ooit komt er wel weer een Sportpaleis. Dat hebben ze ook beloofd op de Nederlandse televisie. Maar nu zijn er eerst uitverkochte rockzalen zoals De Roma (Antwerpen), Het Depot (Leuven) en Brielpoort (Deinze).


NOMINATIES (3)

Groep
Nederlandstalig
Pop

PALMARES

2016 - Groep (nominatie)
2013 - Groep (nominatie)
2013 - Nederlandstalig
2008 - Groep
2008 - Live Act
2007 - Groep

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top