SONS

Festivals | De koningen van de sprint. Op het moment dat gitaarmuziek dood wordt verklaard, razen die van SONS als een vuurbal door alle negativiteit heen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De vier jeugdvrienden uit Melsele zijn in 2018 laureaat van De Nieuwe Lichting, de jaarlijkse talentenwedstrijd van Studio Brussel. Een van de juryleden was Jan Paternoster van Black Box Revelation. Zijn compliment: ‘Vrij harde, goeie punk! Ik zou wel fier zijn mochten het mijn zonen zijn die in die band spelen.’

De single ‘Ricochet’ haalde de eerste plaats van De Afrekening en de zomer van 2018 leidde naar iconische plekken als Rock Herk en Rock Werchter. SONS klokte het jaar af op 72 optredens.

Hun debuutalbum ‘Family Dinner’ (2019) bleek een reisticket. Het bracht de groep naar Nederland, Duitsland, Zwitserland en IJsland. In Reykjavik speelden ze een sessie voor KEXP, een radiozender uit Seattle die wereldwijd vermaard is in alternatieve kringen. Hun verdict: ‘The second you get a chance to see SONS, drop everything.’

De missie blijft ongewijzigd. Ooit willen ze even gevreesd zijn als Black Sabbath. De groep die volgens hen zo lekker kan ‘scheuren’.

NOMINATIE

Doorbraak


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top