MIGUEL WIELS

Festivals | Miguel Wiels en Niels Destadsbader beleven mooie avonturen samen. De twee leerden mekaar in 2011 kennen bij Café Flamand, een project van Wiels en Peter van de Veire dat Vlaamse klassiekers wou gaan promoten. Niels werd een van de gastzangers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was Miguel die Niels er in 2016 toe aanzette om het nummer ‘Speeltijd’ te schrijven. Het werd de start van een onwaarschijnlijk succesverhaal waarvan Wiels een dragende pijler is.

In toenemende mate. Hij leverde de muziek voor alle nummers op ‘Boven De Wolken’ (2019), het jongste album van Destadsbader. Op de vorige twee platen was zijn inbreng nog beperkter.

Sinds 2018 zijn Niels & Wiels ook zakelijke partners. Samen met Peter Van de Veire stonden ze bij de wieg van het entertainmentbedrijf Les Flamands.

Een van de eerste ideeën was een boyband. ‘Op dit moment is er geen enkele actief, dus ik zie toch opportuniteiten’, zegt Miguel daarover. Dat is goed gezien. BOBBY (= Aaron, Brecht, Ruben, Ryan en Simon) maakte een succesvolle entree met de debuutsingle ‘Hey Don’t You Know’.

NOMINATIE

Auteur/componist


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top