BRIHANG

Festivals | Brihang is een ‘rappertje uit Knokke-Heist’. Zijn onmiskenbare talent leidde twee jaar geleden tijdens de MIA’s al tot nominaties in de categorieën ‘Nederlandstalig’ en ‘Urban’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En toen was er ‘Steentje’. Het is zijn ‘Mia’ of ‘Twee Meisjes’. Een nummer dat universeel aanspreekt en dat het zonder twijfel nog vele jaren goed gaat doen in jaarlijsten als de Belpop 100 van Radio 1.

‘Steentje’ was de prelude tot ‘Casco’ (2019), de doorsteek van Boudy Verleye naar het grote publiek. Hij is een woordkunstenaar die dichter bij Willem Vermandere staat dan bij Kendrick Lamar.

Poëzie kwam pas in zijn leven tijdens zijn opleiding beeldhouwkunst in Gent. Tot dan had hij wegens dyslexie nog nooit een boek gelezen.

De keuze voor het Nederlands is te danken aan Spinvis. ‘Alles klopt, en belangrijker, ik voel het. Wellicht omdat Erik de Jong in het Nederlands zingt. Ik woon niet in Amerika hé, ik heb geen band met Los Angeles.’

Hij heeft wel een band met Brussel waar hij sinds een paar jaar woont. Hij heeft er het gevoel dat hij op een wereld leeft. Dat hij weer kan dromen.

CLIP
De clip van ‘Steentje’ is van eigen makelij. Brihang werd vorig jaar trouwens al genomineerd als regisseur van een video voor Bazart.

Het verhaal is eenvoudig maar visueel zeer effectief. Brihang zit met beide voeten vast in een blok beton van 135 kilo. Hij wordt in een groot magazijn op een vrachtwagen getild en weggereden. Het verhaal eindigt met een prachtig shot op de Brusselse ring.

NOMINATIES (6)

Album
Auteur/componist
Nederlandstalig
Solo man
Urban
Videoclip (‘Steentje’)

PALMARES

2018 - Videoclip (‘Grip (omarm me)’ van Bazart)
2017 - Nederlandstalig (nominatie)
2017 - Urban (nominatie)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top