Het showbizznieuws van de week

Films | Opnieuw een realitysoap voor de Planckaerts, Matthias Vergels heeft zijn debuutalbum klaar, Idris Elba gaat acteren in een western en Gert Verhulst geeft toe dat hij slecht tegen zijn verlies kan. Lees er hier alles over!

Door Pickx

Deel dit nieuws

In januari start Eén met opnames voor het nieuwe programma Château Planckaert. Daarin volgt men de familie Planckaert tijdens een avontuurlijke uitdaging om van een verwaarloosd kasteel in Frankrijk een mooie chambre d'hôte te maken. De realityreeks is gebaseerd op het Nederlandse programma Château Meiland. ‘Het verhaal van de Planckaerts is iets heel persoonlijks, maar tegelijkertijd o zo universeel. Wat er ook gebeurt in het leven, de steun van vrienden en familie is echt belangrijk, op moeilijke en op mooie momenten. Château Planckaert wordt heel pure en herkenbare televisie. Over dromen en durven, over vallen en samen weer opstaan. Heel blij dat we de droom van de Planckaerts straks kunnen mee beleven’, aldus Olivier Goris, de netmanager van Eén.

Idris Elba gaat acteren in een western

De Britse acteur Idris Elba krijgt een hoofdrol naast Jonathan Majors in de western The Harder They Fall. De film, een western, wordt door Jay-Z geproduceerd voor Netflix. De regie is in handen van de Britse singer-songwriter en muziekproducent Jeymes Samuel, beter bekend onder zijn artiestennaam The Bullitts. De Engelsman, die eerder samenwerkte met Jay-Z aan de filmmuziek van The Great Gatsby zal in de film zijn regiedebuut beleven. De film volgt de voormalige crimineel Nat Love, vertolkt door Majors. Hij ontdekt dat de man die zijn ouders twintig jaar geleden heeft omgebracht terug op vrije voeten is na een lange gevangenisstraf. Love besluit de hulp in te roepen van zijn vroegere bende om wraak te nemen op de moordenaar, vertolkt door Idris Elba. Netflix heeft nog geen informatie vrijgegeven over het begin van de productie.

Binnenkort loting voor halve finale Eurosongfestival

Het Eurovisiesongfestival, dat in mei wordt gehouden in Rotterdam, telt net als vorig jaar 41 deelnemende landen. Bulgarije en Oekraïne keren na een jaar afwezigheid terug en Hongarije en Montenegro hebben zich teruggetrokken, zo heeft de European Broadcasting Union afgelopen week bekendgemaakt. Van de 41 deelnemers doen 35 landen mee aan de halve finales op 12 en 14 mei. Nederland staat vanwege de winst van Duncan Laurence al in de finale samen met de 'big five' - Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De loting voor de halve finales is op 28 januari in Rotterdam. Dan is ook de officiële overdrachtsceremonie van Israël, waar het songfestival dit jaar plaatshad, naar Nederland. De tickets voor de repetities en shows gaan binnen enkele weken in de verkoop.


Wendy Van Wanten neemt een pauze

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel voor de trouwe fans: Wendy Van Wanten zegde vorige week al haar concerten tot eind januari af. 'Ik heb mijn lichaam iets te lang in het rood laten gaan. Tot eind januari zullen jullie het even zonder mij op een podium moeten stellen', begint Wendy Van Wanten haar Facebookpost. 'Al 30 jaar probeer ik jullie elke dag alles te geven als Wendy Van Wanten. Maar ik ben daarnaast ook Iris: een vrouw, een moeder en een echtgenote. En soms wordt dat allemaal een beetje veel. De laatste maanden waren erg druk en dat heeft zich nu laten voelen. Ik heb mijn lichaam iets te lang in het rood laten gaan, en dat eist z’n tol’, zo stond te lezen op de Facebookpagina van de zangeres.

Sally-Jane Van Horenbeeck opent BV-kunstgalerij

Sally-Jane Van Horenbeeck - die vroeger de rol van Peggy vertolkte in Thuis - baat een restaurant uit, en nu opent ze ook een kunstgalerij, genaamd Same same but different. De klemtoon ligt op BV-kunst: een meubelontwerp van Andrea Croonenberghs of een schilderij van Axel Daeseleire bijvoorbeeld. ‘Ik merk dat veel mensen wel geïnteresseerd zijn in kunst, maar niet altijd hun weg vinden naar galerijen. Met Same same but different wil ik kunst naar de mensen brengen. Kunst kan best toegankelijk en betaalbaar zijn. En in combinatie met het restaurant kunnen we de bezoekers een artistieke totaalervaring bezorgen’, aldus Sally-Jane in Het Nieuwsblad.


‘Ik wil echt niet meer aan die man gelinkt worden’

De Lau - of Laurens Nuyens, de broer van Astrid Nuyens - laat nog eens van zich horen. De man gaf een interview waarin hij duidelijk te kennen geeft dat hij niks meer met John Bryan te maken wil hebben. Zijn zus en de Amerikaan gingen namelijk op een niet zo vriendschappelijke manier uit elkaar, en er kwam zelfs een rechtszaak van, die voor Astrid goed afliep. Zelf werkte hij in het bedrijf van Bryan. ‘Ik wil echt niet meer aan die man gelinkt worden’, liet hij optekenen in het interview met Dag Allemaal.

Gert Verhulst geeft toe dat hij slecht tegen zijn verlies kan

Gert Verhulst gaat samen met James Cooke de strijd aan tegen Katja Schuurman en Najib Ahmali in De Battle op VIER. Verhulst moet grif toegeven dat hij moeite heeft met het delven van het onderspit. ‘Ik kan slecht tegen mijn verlies. Ik ben dan een paar uurtjes beduidend stiller. Als je aan zoiets meedoet, wil je winnen’, liet hij optekenen in een interview met Story.
 
 
 

Debuutalbum Matthias Vergels komt eraan

Mathias Vergels heeft zijn debuutalbum Waar is Mathi? aangekondigd. Vergels kreeg in de zomer de trofee voor beste solo-artiest ter gelegenheid van Radio 2 Zomerhit. De plaat verschijnt op 17 januari. 'Wij alleen, Helena en 1 keer voor altijd staan erop. Net zoals 2, de nieuwe single die ik in de loop van februari los. Het moeilijkste voor mij is dat ik nu nog twee maanden moet zwijgen over de nieuwe liedjes. En voor de fans en muziekliefhebbers hebben we nog iets speciaals in petto. Maar ik mag er nog niets over zeggen’, zo citeert Het Nieuwsblad de acteur-zanger.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top