Road to the Finals: Game Fist

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de CS:GO play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Deze keer kijken we naar onze laatste play-off kandidaat, Game Fist.

Game Fist heeft een erg inconsistent parcours afgelegd tijdens de groepsfase van de ESL Proximus CS:GO. Het kende een fantastische start tijdens de eerste speeldag tegen Crystal Gaming en won met 16-6, maar het struikelde tijdens het eerste grote obstakel dat het tegenkwam, namelijk Vanguard Esports. Het werd nipt, maar ze verloren uiteindelijk met 14-16. Daarna wisten ze wel de rug te rechten tegen de kleinere teams myNEC en TimeOut Esports met overwinningen.

De problemen van Game Fist deden zich voornamelijk voor tegen de top 3 kandidaten. Het verloor van Vanguard, Sector One én Tenerife Titans (in overtime). Het mankeert Game Fist duidelijk niet aan talent, maar ze hebben problemen in late-game situaties en hebben vaak moeite om de games te closen en af te werken. In hun laatste wedstrijd kregen ze ook zwaar slaag van One One Esport (3-16).

In hun halve finale staan ze tegenover Sector One en het is nog maar de vraag of ze genoeg weerwerk gaan kunnen bieden. Op GameForce Masters stonden ze tegenover Epsilon Esports (Intech Tenerife Titans) en verloren ze ook 2-0 in maps. De verloren wedstrijd tegen One One Esport in de laatste speeldag is ook geen goede voorbode voor hun kansen. Er zullen dingen moeten veranderen willen ze de finale houden.