Tijd voor film: nu in de bioscoop (20 november)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. het langverwachte nieuwe avontuur van Anna en Elsa in 'Frozen 2', 'The Good Liar' met topduo Helen Mirren en Ian McKellen in de hoofdrol, 'Les Misérables', het fictiedebuut van Ladj Ly waarmee hij al meteen de Juryprijs in Cannes scoorde, het aangrijpende Franse drama 'Les Eblouis' en de Oostenrijks-Belgische documentaire 'Bier!' die een blik op de boeiende en gevarieerde biercultuur geeft. De popcorn staat klaar, dus rep je naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Frozen 2

De zussen Anna en Elsa vormen opnieuw een ijzersterk team voor een nieuw avontuur in 'Frozen 2', de "zeldzame sequel die zeker niet moet onderdoen voor het origineel" volgens de gespecialiseerde pers. Samen met Kristoff, Olaf en Sven moeten ze Arendelle zien te redden. In deze nieuwe animatiefilm gaat Elsa samen met haar zus Anna en vrienden Olaf en Kristof op een avontuurlijke reis om te achterhalen waarom ze met magische krachten geboren werd.

Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord lonkt en bedreigt haar koninkrijk Arendelle. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven ondernemen ze een wonderbaarlijke reis. Ooit vond de wereld de magie van Elsa te sterk, nu kunnen ze enkel hopen dat ze sterk genoeg is om de wereld te redden.

Animatiefilm van Chris Buck en Jennifer Lee, met de stemmen van Kristen Bell, Jonathan Groff en Evan Rachel Wood (O.V.) / Aline Goffin, Elke Buyle, Govert Deploige, Guillaume Devos, Ivan Pecnik, Tania Kloek, Ludo Hellinx en Dieter Troubleyn

IMDb-score: 6,5/10

The Good Liar

The Good Liar is gebaseerd op de alom geprezen roman van Nicholas Searle en gaat over de geheimen die mensen bewaren en de leugens waar ze hun levens op bouwen. Regisseur Bill Condon, die als scenarist een Oscar won voor Gods and Monsters, strikte een sterrencast met o.a. Oscarwinnaar Helen Mirren (The Queen) en Oscargenomineerde Ian McKellen (Lord of the Rings), Russell Tovey (Quantico) en Jim Carter (Downton Abbey).

Meesteroplichter Roy kan zijn geluk niet op wanneer hij met een online date de welvarende weduwe Betty kan strikken. Hij is van plan haar grondig te pluimen. Maar wanneer Betty haar huis en haar leven voor hem opent, begint Roy tot zijn eigen verbazing echt om haar te geven. Wat een simpele zwendel had moeten worden verandert zo in de moeilijkste evenwichtsoefening van zijn lange leven. Voor het eerst zijn klasbakken Helen Mirren en Ian McKellen samen op het witte doek te zien, in dit spannende drama over de geheimen die mensen bewaren en de leugens die ze leven...

Drama van Bill Condon, met Helen Mirren, Ian McKellen, Russell Tovey en Jim Carter

IMDb-score: 6,5/10


Lees ook:
Helen Mirren: synoniem voor klasseactrice



Countdown

Wanneer verpleegster Quinn van een patiënt te horen krijgt dat de voorspellingen die de Countdown-app doet over hoe lang je nog te leven hebt, volgens hem uit zullen komen én dat hij daarom denkt binnen 24 uur te sterven, besluit ze uit nieuwsgierigheid de app zelf te downloaden. Wanneer de patiënt precies op het moment dat hij verwachtte onder bizarre omstandigheden sterft, gelooft Quinn dat er duivelse krachten achter de app zitten. Ze probeert in een race tegen de klok haar eigen dood te ontlopen. Ze heeft echter slechts 48 uur de tijd...

Horrorthriller van Justin Dec, met Elizabeth Lail, Peter Facinelli en Anne Winters

IMDb-score: 5,3/10

Les Misérables

'Les misérables' speelt zich in 2018 af en haalde inspiratie uit de rellen in de buitenwijk van Parijs in 2005 waarbij het tot gewelddadige confrontaties kwam tussen jongeren en de politie. Ladj Ly toont de kijker dat de klassenstrijd waar Victor Hugo in zijn gelijknamige roman uit 1862 over schreef vandaag nog steeds brandend actueel is. ?Regisseur Ladj Ly scoorde met zijn fictiedebuut al meteen de Juryprijs in Cannes. 'Les misérables' was de openingsfilm van het 46e Film Fest Gent.

Stéphane vervoegt de Parijse politie in een antimisdaadbrigade. Zijn territorium is Montfermeil, een weerbarstige en door misdaad geplaagde buitenwijk waarin Victor Hugo meer dan 150 jaar geleden zijn roman 'Les misérables' liet afspelen. Hij had zijn eerste dag bij het korps wel anders voorgesteld. Bovendien blijken zijn collega's zo corrupt als de pest. Chris is een weerzinwekkend alfamannetje dat graag zonder reden jonge meisjes fouilleert en Gwada een macho die zonder verpinken zijn macht misbruikt. De spanning in de wijk is bijna tastbaar en een gewelddadige confrontatie tussen de agenten en de bewoners lijkt onoverkomelijk.

Drama van Ladj Ly, met Damien Bonnard, Alexis Manenti en Djibril Zonga

IMDb-score: 7,5/10

Bier!

Regisseur Friedrich Moser ontmoet zes eigenzinnige brouwers en neemt een duik in de internationale industrie van één van 's werelds meest geconsumeerde dranken. Bier! geeft een blik op de gevarieerde biercultuur. Ambachtelijke meesterbrouwers werken zich uit de naad om de verwachtingen van de consument te overtreffen. Met passie, expertise en liefde voor hun vak onderscheiden ze zich van de standaardbieren en breiden ze de verscheidenheid aan smaken en variëteiten uit. Wat maakt van een 'pintje' écht een goed glas bier?

Oostenrijks-Belgische documentaire van Friedrich Moser

Les Eblouis

Camille is 12 jaar en het oudste meisje uit een groot gezin. Op een dag treden haar ouders toe tot een religieuze gemeenschap, waaraan ze zich volledig overgeven. Het meisje moet een manier van leven accepteren die haar verlangens en haar eigen kwellingen in twijfel trekken. Langzamerhand beseft ze dat ze bij een sekte terecht is gekomen. Camille zal moeten vechten voor haar vrijheid en om haar broers en zussen te redden.

Drama van Sarah Suco, met Camille Cottin, Jean-Pierre Darroussin en Éric Caravaca

IMDb-score: 8,1/10


Joyeuse Retraite!

Philippe en Marilou kunnen eindelijk met pensioen gaan. Ze bereiden zich voor om hun droom te realiseren: een nieuw zorgeloos leven beginnen onder de Portugese zon. Daar hoeven ze zich niet langer druk te maken om hun werk, familie of vervelende problemen. Maar dat is buiten de kinderen gerekend. Zij staan te popelen om uitgebreid gebruik te maken van de grootouders, die plots zoveel tijd vrij hebben. De toekomstplannen van stel worden al snel gedwarsboomd door hun familie.

Komedie van Fabrice Bracq, met Michèle Laroque, Thierry Lhermitte en Nicole Ferroni

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Le Mans 66: Biografisch actiedrama van James Mangold, met Christian Bale, Matt Damon en Caitriona Balfe
2. Joker: Thriller van Todd Phillips, met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy en Brett Cullen
3. Maleficent: Mistress of Evil: live-action avonturenfilm van Joachim Rønning, met Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Harris Dickinson, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Imelda Staunton en Juno Temple
4. Midway: Historisch actiedrama van Roland Emmerich, met Ed Skrein, Woody Harrelson, Mandy Moore, Luke Evans, Nick Jonas en Patrick Wilson
5. Zombieland: Double Tap: Horrorkomedie van Ruben Fleischer, met Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin en Emma Stone

Bekijk ook:
De metamorfoses van Christian Bale
Joker: meesterlijk portet van een psychopaat
Joaquin Phoenix in tien films
De gemeenste Disneyslechteriken



Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top