Ons elftal van de week speeldag 15

Sport | De ontknoping van de eerste periode was er een om duimen en vingers bij af te likken. De eerste periode was een nek-aan-nekrace tussen vier teams die elkaar geen duimbreed toe gaven. Hopelijk krijgen we in de tweede periode een even spannende strijd. De wedstrijden van het afgelopen weekend beloven alvast veel goeds.

Vorige week haalde OH Leuven het eerste finaleticket binnen, maar veel tijd om te feesten was er niet. Vrijdag ontving OHL Beerschot in eigen stadion. De Ratten wisten zich de afgelopen twee jaar telkens voor de finale te plaatsen en willen die reeks graag voortzetten. We kregen dan ook een ander Beerschot te zien. Onder leiding van een sterke Holzhauser behaalde de Antwerpse club zijn eerste overwinning op verplaatsing. In de eerste helft kwam de Oostenrijker dicht bij de openingsgoal, maar Henkinet redde de vrije trap. In de tweede helft was het wel raak. Maes zette voor, Holzhauser kopte beheerst binnen aan de tweede paal. Daarna bediende de Beerschotaanvoerder Noubissi en Vancamp voor de 0-2 en 0-3. Beerschot geeft zo meteen zijn visitekaartje af en staat boven aan het klassement in de tweede periode.

Het wil maar niet lukken voor Lokeren in de Proximus League. De Waaslanders wisselen de goede en slechte wedstrijden af en vinden daardoor geen aansluiting bij de top van het klassement. Zaterdag kwam Lommel op bezoek. De troepen van Glen De Boeck wilden de tweede periode beginnen met een overwinning, maar Lommel dacht daar anders over. De thuisploeg stapelde de kansen op maar een uitstekende Siekman en doelman Svedkauskas redden telkens weer de meubelen. Siekman voorkwam met heel zijn lijf een 1-0-ruststand. Ook in de tweede helft gooide de Nederlander alles in de strijd, zelfs zijn arm.  Gelukkig voor Lommel werd de bal niet op de stip gelegd. Met nog een half uur te spelen trilden de netten aan de andere kant. De 19-jarige Abbou rondde een snelle tegenaanval mooi af. Lokeren bleef zoeken naar een doelpunt, maar Svedkauskas verzekerde de overwinning met aantal uitstekende reddingen. Lokeren verliest opnieuw en zet trainer Glen De Boeck definitief aan de deur.

Een week geleden greep Virton nog net naast de periodetitel, en dat lag nog op de maag bij de Luxemburgers. Zondag verloor de promovendus op het veld van Union. Zo moet Virton meteen de achtervolging inzetten in het klassement. Op het veld van Union verdedigde Virton nonchalant en dat werd al snel afgestraft door Haugen. Na 25 minuten werd hij diep gestuurd door Vega en de Noorse spits kon zonder veel tegenwerking de 1-0 binnenleggen. Nog voor de rust kwam Nielsen bijzonder dicht bij de 2-0, maar hij schilderde de vrije trap op de dwarsligger. De verlossende 2-0 kwam er uiteindelijk pas in de 81e minuut via Fixelles. Voor Union is het een deugddoende zege. Het team van Christiansen hoopt opnieuw mee te doen voor de periodetitel.

Wie doelpunten wilde zien dit weekend moest naar Roeselare gaan. De netten trilden maar liefst acht keer op Schiervelde. De drie punten gingen wel mee naar de Kempen. Westerlo stond na veertig minuten al 0-3 voor. Abrahams opende de score met een afgeweken schot, maar omdat zijn schot zonder het afwijken buiten zou zijn gegaan, kreeg Zolotic de goals als eigen doelpunt op zijn naam. Nog maar eens proberen dan, dacht Abrahams. Slechts zes minuten later verdubbelde hij de score. De Zuid-Afrikaanse flankspeler bleef doorrazen en vijf minuten voor de rust zette hij Vetokele op weg naar de 0-3. Naessens en Carvalho Areias brachtten Roeselare opnieuw in de wedstrijd. Maar een volleydoelpunt van Buyl en een heerlijk afstandschot van Brüls zorgden voor de ruime 2-5-voorsprong. In het uiterste slot milderde Tulio nog tot 3-5. Westerlo heeft zijn start niet gemist en lijkt opnieuw mee te dingen naar de periodetitel.